PROZIVA NEODGOVORNE VLASNIKE

FOTO KRITIKA Nitko ih ne čisti: Svakodnevne ‘nagazne mine’ u Ulici Alojzija Stepinca u Kotoribi. Vlasnici ne ‘trzaju’

- Svaki dan nailazim na 'nagazne mine' po ulici i to u blizini crkve. Tom ulicom i djeca odlaze u školu - požalio se čitatelj

U redakciju našeg portala javio se čitatelj kako bi ukazao na svakodnevne pseće izmete u Ulici Alojzija Stepinca u Kotoribi.

– Svaki dan nailazim na ‘nagazne mine’ po ulici i to u blizini crkve. Tom ulicom i djeca odlaze u školu pa prozivam vlasnike psa da obrate pozornost na pseće izmete. Ako ih već vode u šetnju, nadam se pod nadzorom, da nakon toga i počiste za sobom – revoltiran je naš čitatelj koji nam je poslao i fotografije. 

Poznato je kako pseći izmet na javnim površinama nije samo estetski problem, nego je to prije svega javnosanitarni  i zdravstveni problem.

– Ja volim životinje i nemam ništa protiv toga. Ali, brate mili, počisti ovo jer izgleda strašno. Uzmite sa sobom vrećice i uklonite to! – jasan je čitatelj.  

U Odluci o komunalnom redu Općine Kotoriba jasno piše: ‘Zabranjeno je puštanje životinja na javne površine bez nadzora vlasnika.Vlasnici mačaka, pasa i drugih domaćih životinja dužni su očistiti javnu površinu kada je onečišćena otpacima njihovih životinja’.

U protivnom su za to predviđene čak i novčane kazne.

– Pobrinimo se svi zajedno da naši ljubimci budu ukras i radost Kotoribe. Prijavite komunalnom redaru neodgovorne građane – poručio je za kraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije