MEĐIMURKA VELIKA SRCA

PONOS IZ DONJEG MIHALJEVCA Nikolina Ban je učenica generacije Škole za medicinske sestre u Zagrebu

Ona je rame za plakanje i uvijek će znati pružiti utjehu ljudima koje voli - ponosno za nju kaže majka Ksenija

Na nedavnom prijamu kod općinske načelnice Svete Marije Đurđice Slamek, koji je priredila povodom Dana općine za istaknute pojedince, učenike i studente Općine, bila je i Ksenija Bartolić-Ban. Po novčanu nagradu je došla umjesto kćerke Nikoline.
Nikolinu smo viđali i ranijih godina među najboljim učenicima osnovne, a potom i srednjih škola. Ovoga puta je bila kao završena srednjoškolka Medicinske škole u zagrebačkoj Mlinarskoj ulici gdje je na kraju minule školske godine proglašena učenicom generacije.

Tko je Nikolina? – razgovarali smo s njezinom majkom.

– Nikolina je rođena u lipnju 2000. godine. Ona je moje prvo dijete. Teško ju je opisati u par riječi. Ona je dijete koje je bilo od samoga početka jako živahno i zahtjevno za odgoj – kaže mama i još ponosnije dodaje:

– Ona je kao vrtlog osjećaja, u jednom trenutku može biti izrazito tvrdoglava, u drugom popustljiva, u idućem pak ljutita, a već u sljedećem blaga. Izrazito uspješna, osjećajna, brižna i kreativna. Ima jaku volju i ustrajna je. Izrazitu osjećajnost gaji prema potrebama drugih. Ona je rame za plakanje i uvijek će znati pružiti utjehu ljudima koje voli. 

Još je dodala, ono što su je, kada je kći u pitanju, “zaboljelo”:

-Najteže razdoblje za mene kao njezinu majku je bio njezin odlazak u Zagreb. To je bio njezin san i najveća želja od sedmog razreda osnovne škole, da postane medicinska sestra. Prvih mjesec dana je bilo najteže svima. Brzo se adaptirala, svi su je jako zavoljeli. Tih pet godina srednje škole je brzo prošlo. Bila je jako aktivna, sudjelovala na raznim projektima, bila je na razmjeni učenika u Irskoj i Njemačkoj. Za sada planira ostati u Zagrebu, upisala je studij sestrinstva na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. Nadam se da će i dalje biti, kao do sada, aktivna i vrijedna – završila je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije