Oprema civilne zaštite predana na upotrebu vatrogascima

Oprema civilne zaštite predana na upotrebu vatrogascima

U utorak, 13. prosinca, održana je u novouređenom Vatrogasnom domu u Slakovcu predaja nove opreme civilne zaštite na korištenje vatrogasnim društvima koja djeluju na području općine Nedelišće.

Uz predstavnike vatrogasnih društava predaji opreme bili su nazočni načelnik Općine Nedelišće Mladen Horvat i zamjenik načelnika Darko Dania, predsjednik VMO Slakovec Mladen Novak, dopredsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Josip Senčar, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Nedelišće Zlatko Marciuš, načelnik Područnog odjela Državne uprave za zaštitu i spašavanje Ferid Kašmo te zapovjednik civilne zaštite Općine Nedelišće Franjo Logožar.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Nedelišće Zlatko Marciuš zahvalio je Općini Nedelišće na suradnji i kontinuiranoj pomoći u nabavi opreme i održavanju vatrogasnih objekata. Istaknuo je kako će oprema koja se nabavlja za potrebe civilne zaštite, a daje se na korištenje vatrogascima, pomoći u njihovoj obučenosti i spremnosti u izvršavanju redovnih i drugih aktivnosti.

Načelnik Područnog odjela Državne uprave za zaštitu i spašavanje Ferid Kašmo rekao je kako je Općina Nedelišće primjer ulaganja u ustrojavanje i opremanje civilne zaštite. Istaknuo je kako se oprema daje na korištenje vatrogascima jer su oni prvi koji se uključuju u zaštitu i spašavanje osoba i imovine u slučaju elementarnih nepogoda i zbog toga im je ta oprema potrebna da se znaju s njome kvalitetno koristiti.

Općinski načelnik Mladen Horvat napomenuo je kako su vatrogasci s područja općine, okupljeni u deset vatrogasnih društava, uvijek stručno i kvalitetno izvršavali zadaće u zaštiti i spašavanju imovine i ljudi od vatre i drugih nepogoda, podsjetivši da Općina Nedelišće redovito pomaže nabavu njihove opreme i održavanje objekata.

Rekao je kako se Općina Nedelišće uključila u ustrojavanje civilne zaštite i njezino opremanje i obučenost pri čemu su prvi pozvani na izvršavanje aktivnosti upravo vatrogasci kojima se predaje na korištenje nova oprema. Podsjetio je da se Općina Nedelišće uključila kao osnivač u rad Javne vatrogasne postrojbe Čakovec kako bi se što kvalitetnije pružila profesionalna vatrogasna pomoć što širem krugu ugroženih, ali i dalje ostaje temeljni oblik rada dobrovoljnih vatrogasnih društava po naseljima.

Rekao je kako predstoji izgradnja vatrogasnog doma u Nedelišću, izrazio je uvjerenje da će i nova oprema koju vatrogasci preuzimaju na korištenje pomoći u njihovim aktivnostima, te im je zaželio da je što manje koriste za slučaj nepogoda, a što više za uvježbavanje i natjecanja.

Predstavnici vatrogasnih društava preuzeli su zatim motorne pumpe, usisne i tlačne cijevi, hidrantske nastavke, mlaznice, zaštitne čizme, spojnice i ostalu opremu ukupne vrijednosti 43.000 kuna, od čega je Općina Nedelišće nabavu opreme sufinancirala sa 30.000 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije