PROBLEMI U ULICI KATARINE ZRINSKI

SAVSKA VES Dobili građevinsku dozvolu, ali komunalnu infrastrukturu još nisu dočekali

Kuće su sagrađene, no nije im osigurana komunalna infrastruktura i prilaz do kuće

Proteklih dana obratili su nam se nezadovoljni vlasnici jedne od dviju kuća u Ulici Katarine Zrinski u Savskoj Vesi. Unatoč tome što su dobili građevinsku dozvolu, prema njihovim tvrdnjama, nije im osigurana komunalna infrastruktura od strane Grada Čakovca, pa ih zanima kada će se nešto pokrenuti po tom pitanju.

– Građevinska dozvola za obje kuće je izdana (jedna čak prošle godine u lipnju), te su kuće već sagrađene. Naša kuća je spremna za završni unutarnji dio, te bismo praktički krajem godine mogli useliti. Druga kuća je u završnoj fazi gradnje. Iako je izdana građevinska dozvola, od strane grada Čakovca nije nam apsolutno ništa omogućeno.

Pod to se podrazumijeva kompletna komunalna infrastruktura i prilazni put do kuće. Isto tako susjedne parcele su obrasle drvećem, praktički nam se kuća nalazi usred šume. Tako smo nedavno čak imali i pokušaj provale, naravno jer je kuća na nepreglednom mjestu nepogodnom za život.

Pošto nije bio oformljen prilazni put, čak smo u nekoliko navrata i sami platili o svom trošku da se nam složi put kako bismo uopće mogli doći do svoje kuće. Grad Čakovec nam već dvije godine obećaje da će se to sve riješiti, ali od toga ništa do sad, stoji u upitu koji smo primili. 

David Vugrinec, pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću Grada Čakovca proslijedio nam je odgovor iz resornog upravnog odjela.

– Grad Čakovec je predvidio izgradnju infrastrukture i prometnica u građevinskoj zoni u Savskoj Vesi  u kojoj se nalazi i jedna od navedenih ulica u i to u fazama. Prva faza je dio ulica Katarine  Zrinski (u dužini cca 700m) te se pristupilo izgradnji infrastrukture od koje je dio i izgrađen.

Radovi su privremeno zaustavljeni zbog problema sa koridorom za izgradnju fekalne kanalizacije. On sjevernom stranom ulice ide  prema Ulici  Josipa  Bajkovca gdje je predviđen spoj. To je danas pješačka staza čija širina koridora nije dovoljna da se provede  i izgradi predviđena fekalna kanalizacija.Kako bi se potrebni koridor osigurao (po prostornom planu tu se nalazi buduća ulica sa pješačkim stazama) potrebno je pristupiti izvlaštenju sada privatnog zemljišta na kojem se nalaze objekti. Da bi se to napravilo, trebalo je izraditi projekte te temeljem njih pokrenuti procedure otkupa i izvlaštenja potrebnog zemljišta.

Ti procesi, nažalost zahtijevaju vremena i novaca. U ovom trenutku je u izradi elaborat o procjeni vrijednosti zemljišta temeljem koje ga će se vlasniku dati ponuda za otkup. Ukoliko vlasnik ne pristane pokrenuti će se postupak izvlaštenja nakon. Tek nakon završetka neke od navedenih procedura  moći će se pristupiti gradnji fekalne kanalizacije, a i sve ostale infrastrukture predviđene u ovoj fazi, navodi se u odgovoru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije