Održana izborna skupština Časnog stola Bratovštine Petra Zrinskog

Održana izborna skupština Časnog stola Bratovštine Petra Zrinskog

U Domu sindikata u Čakovcu minulog je petka održana izborna skupština Časnog stola Bratovštine Petra Zrinskog – Časni stol Čakovec.

Na skupštini je, među ostalim, izabrano nekoliko novih članova Viteškog savjeta, odnosno predsjedništva udruge. Za predsjednika je ponovno je izabran mr. sc. Zlatko Bacinger, dopredsjednici su Marijan Ramušćak i Tihana Preksavec, a članovi Zdenka Novak, Markus Pilić, Dražen Ružić, Josip Zbiljski, Nenad Pikl, Patrik Pintarić, Siniša Škvorc i Danijel Janković.

Članovi proširenog sastava Viteškog savjeta postali su dr. sc. Sarajko Baksa iz Zagreba i Vinko Grgić iz Čakovca.

Kako je istaknuto, zadaća Viteškog savjeta Bratovštine bit će nastavak organizacije predavanja najpoznatijih hrvatskih intelektualaca. Teme predavanja trebale bi obuhvatit sva područja društvenog, kulturnog i gospodarskog života.

Bratovština će nastaviti i s pripremama za obilježavanje 450.obljetnice Sigetske bitke te drugim aktivnostima u cilju ispunjavanje svoje osnovne zadaće – promicanja moralnog i etičkog nasljeđa Zrinskih i drugih hrvatskih velikana te običnih građana koji su svojim poštenim radom i moralnim životom zadužili hrvatski narod.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije