INTERVENIRALA I POLICIJA

DONJA DUBRAVA Između dvije tvrtke ‘zaiskrilo’ zbog prilaznog puta: Prijeti li zatvaranje 120 radnih mjesta?!

Prijeti li u Donjoj Dubravi zatvaranje 120 radnih mjesta zbog nesporazuma između dvije tvrtke oko prilaznog puta?

Prije nekoliko dana u našu se redakciju javio Dragan Bali, vlasnik tekstilne tvrtke Bali d.o.o. iz Donje Dubrave koja postoji već 19 godina i po mnogočemu je u vrhu hrvatske tekstilne industrije. Kako kaže Bali, tvrtka je u inovativnom smislu u ekspanziji, a sada joj prijeti zatvaranje 120 radnih mjesta.

O čemu se radi? Kako nam je rekao, riječ je o problemu puta i ceste na dvorištu između tvrtke Bali d.o.o. i tvrtke Tehnodom d.o.o., a gdje je prije bila smještena Poljoprivredna zadruga, PZ Čakovec.

Intervenirala i policija

– Vlasnik tvrtke Tehnodom d.o.o. u utorak, 21. srpnja fizički je spriječio ulazak kamiona njemačkih registracijskih oznaka do skladišta robe tvrtke Bali d.o.o. i time onemogućio utovar i istovar robe. Stoga se utovar odvijao na županijskoj cesti ispred, a na uviđaj je došla i policija PP Prelog. Tvrtki Bali d.o.o. učinjeno je ometanje gospodarske djelatnosti i ometanje prolaza do naših skladišta – kaže nam Dragan Bali.

Kako doznajemo s terena, sporni prilaz u vlasništvu je tvrtke Tehnodom d.o.o. od 2011. godine, a između dvije tvrtke potpisan je ugovor kojim je tvrtka Bali d.o.o. plaćala naknadu za korištenje puta, no isti je raskinut krajem prošle godine. S obzirom na niz godina korištenja, Bali napominje da im to pravo pripada i dalje te navodi da to zajedničko dvorište kao takvo egzistira desetljećima.

Tehnodom: ‘Površina je u našem stopostotnom vlasništvu’

Odgovore smo potražili i u tvrtki Tehnodom d.o.o. iz koje su se kratko očitovali o svemu.

– Predmetna površina je u 100%-tnom vlasništvu tvrtke Tehnodom d.o.o. Donja Dubrava od 2011. godine. Napominjemo da tvrtka Bali d.o.o. ima zaseban ulaz na svoju nekretninu s državne ceste te da je predmet na Općinskom sudu u Čakovcu – kažu iz Tehnodoma.

Bali zbog svega optužuje i Općinu Donja Dubrava i to, kako kaže, za godine nečinjenja.

– Općina Donja Dubrava duže od pet godina nije napravila ništa da se ucrtana lokalna cesta u tom dvorištu na prostornom planu Općine Donja Dubrava realizira – kaže misleći na izmjenu i dopunu prostornog plana Općine od 20.2.2015., a što Bali smatra jedinim trajnim i realnim rješenjem.

Bali tvrdi da je Općina odbila napraviti i snimak postojećeg stanja na terenu i to riječima da ‘zahtjev smatraju bespotrebnim’.

– Postoji pravni put koji nudi rješenje, a kojeg mora pokrenuti Općina. No, ovdje se radi o političkoj pozadini i borbi protiv HDZ-a u Donjoj Dubravi. U Osijeku je zatvorena tvornica Meggle, a isti scenarij sada prijeti i nama i to ne zbog ekonomskih razloga, već zbog ‘pokazivanja mišića’ i lokalnih čelnika. Nemojmo se igrati sa sudbinom 120 radnika i to mahom žena! – poručuje Dragan Bali.

Komentar o svemu odlučili smo potražiti i kod općinskog načelnika Marijana Varge, no on nam je odgovorio da je na godišnjem odmoru.

Vrijeme će pokazati kakav će biti epilog ove priče te hoće li suprotstavljene strane uspjeti pronaći rješenje koje bi zadovoljilo sve aktere.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije