KUU DRUŠTVO ŽENA GORNJI KRALJEVEC

FOTO Gornji Kraljevec: Festival dramskih amatera u carstvu hladovine

'Kamo ove nedjelje, a da ostanete odgovorni?', bio je naziv kulturnog projekta kojeg je jučer održalo KUU Društvo žena Gornji Kraljevec. Da zadovolje sve epidemiološke mjere, program je održan na otvorenom uz mjesni Društveni dom. Događaj jedinstven ali s oduševljen prihvaćen bio je zabavan, ali i edukativan.

‘Kamo ove nedjelje, a da ostanete odgovorni?’, bio je naziv kulturnog projekta kojeg je jučer održalo KUU Društvo žena Gornji Kraljevec. Da zadovolje sve epidemiološke mjere, program je održan na otvorenom uz mjesni Društveni dom. Događaj jedinstven ali s oduševljen prihvaćen bio je zabavan, ali i edukativan.

U nedjelju, 12. srpnja je u “debeloj” hladovini kod Društvenog doma u Gornjem Kraljevcu održan Susret dramskih amatera pod naslovom “Kamo ove nedjelje, a da ostanete odgovorni?”. Organizirala ga je po običaju uzorno KUU Društvo žena Gornji Kraljevec. Ponijeli su se stvarno epidemiološki odgovorno jer se sve odvijalo van zatvorenog uz dovoljno držanje socijalne distance.

>> Festival dramskih amatera u carstvu hladovine u Gornjem Kraljevcu

Toga dana su nam se na vanjskoj improviziranoj pozornici naprije predstavili domaćini s komedijom ‘Na smrtnoj posteli’, autora Stjepana Škvorca, a pod redateljskom palicom Štefice Jambrošić, predsjednice KUU domaćina. Protagonisti predstave su bili Marija Varošanec, Mirjana Kuzma, Štefica Jambrošić, Milena Granatir, Sandra Martinjaš i Sara Bistrović.

Štefica Kolarić, članica Kazališne scena Kalmana Mesarića Prelog se je predstavila monologom ‘Pak ti povem’. Potom su na scenu stupili članovi Dramske sekcije KUD Žiškovec koji su također izveli predstavu Stjepana Škvorca ‘Ivek i Micika’. Ovdje su salvu smijeha i pljesak pobrali glumci Vlado Ninić, Sjenka Reich, Marija Makovec, Ivan Kraljić i Dubravka Toplek. Voditeljica glumaca i redateljica predstave je Jagoda Srša.

Za kraj smo vidjeli edukativnu predstavu vezanu uz ‘bolest’ današnjice – borbu za čisti i zdrav okoliš pod nazivom ‘Super talent šou’. U njemu su se prestavili Mirjana i Zlatko Hržić i Štefica Kolarić. U stanci između predstava te na kraju je bila održana vrijedna tombola.

Uvodno je okupljene pozdravila Štefica Jambrošić, a posebno općinske čelnike, načelnika Općine Vratišinec Zdravka Mlinarića i predsjednika OV-a Vratišinca Mihaela Grbavca. Zahvalila im je što su novčano poduprli i ovaj projekt koji je objektivno gledajući naišao na plodno tlo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije