Sonja Vršić (PD Bundek): Moja priča o Nepalu

Sonja Vršić (PD Bundek): Moja priča o Nepalu

NEPAL, ANNAPURNA CIRCUIT 2011.

U petak, 2. prosinca u 18.30 u prostoru blagovaonice OŠ Mursko Središće održanoj je predavanje o Nepalu.

U listopadu ove godine neki su članovi PD “Bundek” i PD “Extrem” (Sonja Lujz, Kruno Badema) boravili u himalajskoj zemlji – Nepalu. O svom prvom susretu s tako različitom zemljom, o svojim proživljavanjima na 16-odnevnom trekingu životopisnim stazama Annapurna Circuit u svojem je multimedijalnom predavanju govorila Sonja Vršić, dugogodišnja članica i predsjednica PD “Bundek”

Annapurna Circuit je jedna od najposjećenijih treking staza u svijetu. Obiđe ju oko 70 tisuća planinara i šetača godišnje. Staza je u dužini od oko 250km. Nadmorska visina kreće se od nekih 800m do 5500m.

Tijekom trekinga upoznaje se život stanovnika i njihova kultura. Hodajući stazom mogu se vidjeti tri osamtisućaka: Annapurna I (8091mnv), Dhaulagiri (8167mnv) i Manaslu (8156mnv) kao i nekoliko sedamtisućaka. Annapurna na sanskrtu znači “ispunjena hranom”, a prevodi se kao boginja žetve.

Ostali sudionici “male međimurske ekspedicije” nadopunili su Sonju svojim impresijama i multimedijalnim materijalima i tako pokušali barem dijelić svojih dojmova prenijeti zainteresiranima za koje je ovom prilikom i prostorija blagovaone OŠ Mursko Središće bila premala. 200-tinjak zainteresiranih moglo je uživati u dvosatnom predavanju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije