DELA SE

POTPISAN UGOVOR Lovačko društvo ‘Jarebica’ Kotoriba gradit će svoj lovački dom

Lovci Jarebice imali su nekada, prilično davno, svoj dom na lokaciji današnjeg Vrtnog naselja. Novi će biti preko puta doma SRD Som Kotoriba kod Šudergrabe.

U Odluci o dodjeli financijskih sredstava za programske projekte u lovstvu, a koje im dodjeljuje Međimurska županija, sva su lovačka društva dobila sredstva za unapređenje i razvoj lovstva osim LD Jarebica Kotoriba. Oni su s Međimurskom županijom potpisali ugovor o dodjeli 32.038,80 kuna, novac koji će biti ugrađen u dio projekta izgradnje lovačkoga doma. Ugovor je u ime društva potpisao njegov predsjednik Danijel Dolenčić.

– Lovački dom je zamišljen kao drvena kuća s terasom te dodatnim skladišnim i rashladim prostorom za meso – kaže Dolenčić i dodaje kako je drvena kuća kupljena u okolici Siska te je za nju dobivena dozvola od Ministarstva kulture pošto spada pod kulturnu baštinu.

O daljnji koracima prema realizaciji cilja Dolenčić kaže:

– Do sada je odrađena kompletna projektna dokumentacija, ishođena je građevinska dozvola te su pripremljeni betonski temelji s komunalnim priključcima. Početkom mjeseca rujna ove godine ugovoreni izvođač počinje sa rastavljenjem, dopremom i ponovnim sastavljanjem drvene kuće na novoj lokaciji lovačkog doma, a paralelno će se raditi skladišni i rashladni prostor. Do kraja mjeseca lovački dom bi trebao biti u fazi visoki roh bau, a nakon toga slijedi unutrašnje uređenje – rekao je na kraju i najavio svečano otvorenje koje se predviđa 15. travnja iduće godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije