KUĆNI LJUBIMAC U ŽELEZNOJ GORI

DIRLJIVA PRIČA Ivanka je prošle godine spasila polumrtvo lane. Bambi danas sretno živi u njezinom dvorištu

- Ponosim se njime, ne skrivam ga ni pred kim i sretna sam kad god ga ugledam, priča nam Ivanka iz Železne Gore koja je sasvim slučajno spasila polumrtvo lane i tako si, kako kaže, zauvijek uljepšala život

Ivanka Jambrović iz Železne Gore prije nešto više od godinu dana išla je u redovitu šetnju sa svoja dva psa. Namjera joj je bila u šumi brati gljive, no dogodilo joj se nešto nečekivano što joj je, kako kaže, promijenilo život.

Naime, u travi je tada našla polumrtvo, bespomoćno, sićušno lane. 

– Iste sam sekunde došla do njega, provjerila sam je li živ i odlučila sam ga spasiti. Ponijela sam ga kući, ne razmišljajući o ničemu, jedino mi je bitno bilo spasiti to maleno biće, priča nam Ivanka.

Lane je bilo nepokretno. S kćeri ga je utoplila i krenula hraniti mlijekom na dudu. 

>> DIRLJIVA PRIČA Ivanka je prošle godine spasila polumrtvo lane. Danas je ono sretno u njezinom dvorištu

– Nazvala sam obližnjeg lovca i obavijestila ga da je lane kod mene. On ga je uskoro došao pogledati. Lane je bilo zdravo, polako se oporavljalo, nadjenuli smo mu ime Bambi. Svi smo se na njega privikli, postao nam je kao član obitelji, danas je on sretno lane, psi ga čuvaju, dobro se slaže sa svima, govori nam Ivanka.

Bambi je dobro poznat stanovnicima Železne Gore jer slobodno šeće selom, vrtovima i svi ga znaju. Ivanka ga je, u dogovoru s lovcima, označila. Oko vrata mu je stavila crvenu maramu kako bi svi znali da je on njihovo, kućno, pitomo lane.

– Iako često ode u šetnju, zna da sam ja njegova gazdarica i zna gdje mu je dom. U meni osjeća majku. Kad mu poviknem ‘Bambi!’ uvijek se vrati kući iz prirode, priča Ivanka.

Bambi je, nažalost, ove zime doživio nezgodu. Naime, kako nam priča Ivanka, u siječnju je uletio u zamku krivolovaca koja mu je oštetila prednju nožicu. Zbog toga je prošao čak dvije operacije.

– Zvala sam lovce da nam pomognu. Mobilizirali su mu ranu, imao je vanjski prijelom. Dobio je i longetu. No, nakon desetak dana, stanje se nije promijenilo, već je ustanovljeno da mu je nožica počela truliti. Veterinar mu je zbog toga morao amputirati vrh prednje noge. No, srećom, Bambi se sada dobro oporavlja. Rana mu je zacijelila, sada skače na tri nožice, ali sretan je, kaže Ivanka

– Svako jutro kad se probudim, Bambi me već čeka na terasi. Zna što ga čeka. Pripremam mu mlijeko u flašici i podgrijem ga u mikrovalnoj. Nestrpljiv je i ne miče se nikud prije doručka, našalila se Ivanka koja nam dodaje kako joj Bambi znači sve na svijetu. 

– Ponosim se njime, ne skrivam ga ni pred kim i sretna sam kad god ga ugledam. Svake noći, kad ode u šetnju, brinem jer ne znam da li će se vratiti ili ne, a kad ga ujutro vidim, opet sam sretna. I tako u krug, zaključuje Ivanka koja se našalila kako je Bambi u njezinom dvorištu veća atrakcija od bilo čega, pa čak i novog automobila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije