U Svetoj Mariji otvorena ljekarna

U Svetoj Mariji otvorena ljekarna

Višegodišnja želja mještana Svete Marije i općinskog čelništva se ostvarila. U utorak, 29. studenoga u tome je mjestu otvorena ljekarnička jedinica Ljekarne Čakovec na adresi Pavleka Miškine 1 u sklopu zgrade gdje su smještene stomatološka ambulanta i ambulanta opće medicine.

Uređenje ljekarne stajalo je oko 450 tisuća kuna neto, a radovi su financirani iz prihoda redovitog poslovanja Ljekarne Čakovec. Na svečanosti otvaranja ravnateljica spomenute ustanove mr.phar. Andrea Knežević naglasila je kako je glavni cilj uređenja ljekarne bio što dostupnija, kvalitetnija i brža zdravstvena zaštita mještana Svete Marije i okolnih naselja.

Pripremne radnje započele su prije godinu dana, a Sveta Marija bila je jedino mjesto u Međimurju koje uz ambulantu nije imalo ljekarnu. Općinski načelnik Dean Hunjadi u prigodnom govoru istaknuo je kako sada mještani imaju kompletnu medicinsku uslugu, što će posebice olakšati umirovljenicima.

– Ako me pitate po čemu ću pamtiti svoj četverogodišnji mandat, onda ću vam odgovoriti da je otvaranje ljekarne. To smo uspjeli u suradnji s Ljekarnom Čakovec i Domom zdravlja i tako ostvarili dugogodišnji san sviju nas. Ovime smo pokazali da općinsko čelništvo vodi brigu o ljudima, rekao je Hunjadi.

Na otvaranju je bio i međimurski župan Ivica Perhoč. Istaknuo je kako je ovaj događaj dokaz da županija ulaže u razvoj zdravstva što je i orijentacija vodstva županije te vodi brigu o ravnomjernom razvoju Međimurja. Nove ljekarničke prostore blagoslovio je župnik Pavao Markač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije