Vlasnik prostorija zadržao odašiljač jer mu nisu plaćali najam

Vlasnik prostorija zadržao odašiljač jer mu nisu plaćali najam

– Istina, odašiljač je kod mene, a vlasnik radija može ga dobiti kad plati dug. Meni nije u interesu da Radio Međimurje ne emitira program, dat ću mu puno podršku, no prvo trebamo srediti račune – kaže Ž. Kos

Radio Međimurje, popularan u donjem dijelu županije i u Podravini, ugašen je nakon više od 11 godina emitiranja jer vlasnik nije plaćao račune za najam prostora. Sada već bivši djelatnici uspjeli su dio opreme preseliti u prostoriju koju im je na privremeno raspolaganje dala općina Kotoriba, no odašiljač je još uvijek kod Željka Kosa, privatnog poduzetnika koji je radiju godinama iznajmljivao prostor.

– Istina, odašiljač je kod mene, a vlasnik radija može ga dobiti kad plati dug. Meni nije u interesu da Radio Međimurje ne emitira program, dat ću mu puno podršku, no prvo trebamo srediti račune. Dvije godine upozoravao sam i pozivao na dogovor, no bez rezultata.

Došla su takva vremena da više ne mogu tolerirati neplaćanje računa – kaže Ž. Kos, koji ne želi u javnost iznositi podatak o kolikom se dugu radi. Kaže samo da je riječ o “puno novca”. Spreman je, dodaje, na razgovor i dogovor.

– Radio Međimurje dosad nije uopće pokazao volju da se taj problem riješi – tvrdi Kos. Direktor Radija Međimurje Robert Veseljak iz Varaždina, vlasnik više tvrtki, javnost je još u rujnu izvijestio da je privremeno prestalo emitiranje jer “nije na vrijeme pronađen prostor za preseljenje”, te da će se emitiranje nastaviti do 15. listopada.

Kad je taj rok prošao, dvojica zaposlenih prijavila su se na Zavod za zapošljavanje. Veseljak kaže da postaja ima koncesiju na devet godina i da bi se program već emitirao da im Kos dopusti da dođu do odašiljača i dijela opreme.

– Na žalost, nismo se uspjeli dogovoriti, i to je glavni razlog zašto Radio Međimurje ne emitira program. S općinama Kotoriba i Donji Vidovec uspjeli smo dogovoriti prostor u kojem bismo radili, no bez odašiljača nema programa. Na žalost, djelatnici su završili na burzi jer ni približno ne znamo koliko će ovo trajati – kaže Veseljko, koji o dugu također ne želi govoriti. Na potezu je, kaže, odvjetnik. Kad je Kos zatražio da se isele, djelatnici su opremu odvezli u općinski prostor, u kojem je prije radila pekara.

– To je privremeno rješenje jer općinski prostor ne možemo samo tako bez natječaja ustupiti Radiju Međimurje. S direktorom sam razgovarao, ali ništa nismo dogovorili – kaže načelnik Ljubomir Grgec. Radijska postaja počela je emitirati program u rujnu 2000. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije