U MEĐIMURSKOM 'VRČAKU'

JELENA MIKOLAJ IZ ŠENKOVCA Uz Svjetski dan zaštite okoliša: Frizerkine kućice za ptice

Svoju ljubav prema kreativnosti, ali i prirodi Jelena Mikolaj iz Šenkovca iskazuje na osobit način.

Njezin obiteljski dom gdje živi s majkom Marikom i suprugom Dinkom okružuje veliko dvorište. Svatko tko dođe kod njih uvidjet će s koliko ljubavi i pažnje se uređuju brojni detalji: uz klasičan međimurski “vrčak” oko promatrača opazit će drvene klupice, fontanu, neobične umjetničke instalacije oblikovane kao posude za cvijeće, neobične biljke, ali i brojne simpatične kućice za ptice i hotel za kukce. Sve rađeno prema vlastitim idejama i marljivim rukama, piše Međimurska priroda.

Jelena, iako je frizerka po struci, radi u jednoj čakovečkoj tvrtki, a u slobodno vrijeme vješto se hvaća boja, kistova, pilica … i tako nastaju maštovite kreacije koje u konačnici pomažu očuvanju prirode, ptica i kukaca. U svemu tome pomaže joj suprug Dinko. Oboje vole prirodu i često šetaju stazama Globetke, a svoje ideje koje pri tome nastaju pretaču u sjajne kreacije.

Podsjećamo, čuvari prirode JU Međimurska priroda diljem Međimurja postavili su hotele za kukce, a na volonterskim radionicama poučavalo se kako izraditi kućicu za ptice.

– Priču smo posvetili uz Svjetski dan zaštite okoliša koji se obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP) – poručuju iz Međimurske prirode.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije