ZANIMLJIVA IZLOŽBA

KNJIŽNICA I ČITAONICA GRADA PRELOGA Razgledajte virtualnu izložbu nastalu skupljanjem pečata, biljega, posveta…

Izloženi materijali skupljeni su tijekom revizije građe 2018. godine te su ovom prilikom fotografirani i koncipirani prema zajedničkim temama.

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga javnosti predstavlja virtualnu izložbu nastalu skupljanjem zanimljivih pečata, biljega, posveta i predmeta koji su pronađeni u starim knjigama iz fonda smještenog u depou. Knjige su zbog oštećenja otpisane, ali su zato njihovi dijelovi sačuvani zahvaljujući volonterima Marku Štefanu i Ani Novak.

Izloženi materijali skupljeni su tijekom revizije građe 2018. godine te su ovom prilikom fotografirani i koncipirani prema zajedničkim temama. Izložba je tematski podijeljena na tri dijela te se svaki dio nalazi na vlastitoj poveznici koju u prilogu opisujemo.

‘Zapisi iz otpisa – skriveno blago iz knjiga’ naslov je prvog dijela izložbe te se odnosi na ručno zapisane posvete i poruke na stranicama knjiga.

‘Kipeci i uspomene’ čine drugi dio izložbe a sastoje se od pronađenih slika svetaca i religioznih uspomena, čestitki i molitvi.

Treći i posljednji dio virtualne izložbe tematski je vezan za poruke, a nosi naziv ‘Tko nema u glavi, ima na papiru’.

Ovdje se poruke odnose na šalabahtere, popise za kupnju, tekstualne i slikovne poruke čitateljima novina i reklame. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije