9. MEF: Dolaze Kemal Monteno, Jole, ET i Danijel Popović

9. MEF: Dolaze Kemal Monteno, Jole, ET i Danijel Popović

Pjeva se uživo uz pratnju posebnog festivalnog orkestra. – Drago mi je što se na sjeveru Hrvatske događa zabavna glazba koja je u Hrvatskoj svedena na ostatke i komadiće ostataka – kazao je Z. Tutić

Jole će večeras na Međimurskom festivalu zabavne glazbe, sve popularnijem MEF-u, umjesto pjesme “Tuđa kuća” otpjevati “Kamatarku”. – Nazvao me Tonči Huljić i rekao da već postoji pjesma slične tematike pa da je povlači s festivala, da ne bude problema. Dopustili smo da Jole otpjeva drugu pjesmu koja je također dobra – objasnio je umjetnički direktor festivala Vladimir Kočiš Zec.

U kuloarima se moglo čuti da je “Tuđa kuća”, čije stihove potpisuje Vjekoslava, a glazbu Tonči Huljić, “tematski vrlo slična” jednoj pjesmi Marinka Rokvića. Što to konkretno znači, nije objašnjeno.

Tako će 1900 posjetitelja umjesto te uživo na festivalu u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu čuti “Kamatarku”, no kupci festivalskog CD-a slušat će ipak “Tuđu kuću”. CD je, naime, snimljen prije neobične Huljićeve molbe.

Festival je ove godine u svom 9. izdanju okupio dosad najjača imena. Nastupaju Kemal Monteno, Karma, Hari Rončević, Danijel Popović, ET… Pjesmu “Mezimica” napisanu za duet otpjevat će sama Danijela Smolec jer je Alen Vitasović otkazao dolazak iz zdravstvenih razloga.

Navodno je završio u bolnici. Na MEF-u nastupa i Slovenka Katja Fašink s poluautobiografskom pjesmom “Lutka”, a na pozornicu će izaći u haljini ukrašenoj s tisuću kristalića Swarovski, koju je sama sašila.

Na natječaj je pristiglo više od stotinu skladbi, a žiri, u kojem su bili Rajko Dujmić, Zrinko Tutić i Josip Turk, odabrao je 21. Pjeva se uživo uz pratnju posebnog festivalskog  orkestra. – Drago mi je što se na sjeveru Hrvatske događa zabavna glazba koja je u Hrvatskoj svedena na ostatke i komadiće ostataka – kazao je Tutić koji se požalio da se smrzavao u hotelskoj sobi jer je bilo problema s grijanjem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije