TURISTIČKO REKREACIJSKI CENTAR ŠUDERICA

OPĆINA GORIČAN VODEĆI PARTNER 6,8 milijuna kuna za EU projekt

Uredit će se posjetiteljski centar, odmorište za bicikliste, nabaviti hranilice za ptice, novi namještaj, tehnička oprema...

Nakon prve faze EU projekta “Two Rivers one Goal”, novog turističko rekreacijskog centra Šuderica slijedi druga faza koja uskoro počinje s realizacijom, a trajati će 24 mjeseca.

Naime, u sklopu Prekograničnog programa Interreg V-A Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. komponente 2.1.2. Turističke atrakcije, Općini Goričan kao vodećem partneru, zajedno s općinama Donji Vidovec i Legrad te mađarskim partnerima Općinom Tótszerdahely i MURA RÉGIÓ ETT, odobren je projekt Two Rivers one Goal II u vrijednosti 894.876,76 eura, od kojeg se na Općinu Goričan odnosi iznos od 336.170,01 eura, što je približno 2,5 milijuna kuna.

Provedbom projekta “Two Rivers one Goal II” želi se osigurati razvoj konkurentnih i održivih turističkih atrakcija na postojećim prirodnim i kulturnim resursima pograničnog područja uz rijeke Muru i Dravu. Fokus je na razvoju i nadogradnji zajedničkog hrvatsko-mađarskog turističkog proizvoda baziranog na održivom vodenom turizmu kojim će se privući više turista u regiju te osigurati stvaranje cjelogodišnje, raznolike, autentične i održive turističke destinacije.

Uz već izgrađenu šetnicu uz ribnjak, postavljenu javnu rasvjetu, betonske stolove i klupe te uređen fitnes na otvorenom s igralima sada će se infrastrukturno urediti posjetiteljski centar/info točka koji će služiti kao izložbeni i interpretacijski prostor u svrhu poboljšanja ponude za posjetitelje Šuderice u Goričanu. Također će se urediti odmorište za bicikliste, nabaviti hranilice za ptice, novi namještaj i tehnička oprema.


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije