'MILINA' IH JE SLUŠATI

TROJAC VJERAN SAKSOFONU Tri saksofona i njihova milozvučna svirka

Generacijski se razlikuju. Imaju zajedničku ljubav prema glazbi, a posebno ih veže saksofon. Na slučajnim susretima u ruci im se uvijek nađu saksofoni

Oni su, slijeva, Mario Jagec iz Čakovca, voditelj je čakovečkog Big banda i učitelj saksofona u Glazbenoj školi “Miroslav Magdalenić” u Čakovcu, Željko Horvat, rodom iz Pretetinca, sada živi i radi u Varaždinu i Ivan Kriković iz Nedelišća.

Željko je glazbeno znan što je dugo godina svirao, uz ostale sastave, u “Meteorima” i “Globusu”. Veteran među tom trojicom je je Ivan Kriković jer saksofon svira pedesetak godina. Iako više ne nastupa profesionalno, nema dana, a da instrument ne uzme u ruke. Svirao je i u Kanadi, odakle je nedavno donio novi “sax”, osnovao grupu “Zrinski”, zatim “Staro vino”. Svojevremeno je bio “kralj svadbi”, stalno angažiran, tražen… Krika je pjevao i svirao u ono vrijeme na svim prestižnim svadbama ne samo u Međimurju, nego i šire.

Danas nam je pravo zadovoljstvo slušati kad zajedno zasviraju Mario, Željko i Ivan, a taj trenutak treba pogoditi kao što je pogodio Ivica Jurgec iz Strahoninca, autor fotografije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije