OPĆINA ŠTRIGOVA

RADOVI U TIJEKU Dograđuje se Društveni dom u Štrigovi!

- Funkcionalno i lijepo će biti uređen dograđeni dio napravljen od metalne konstrukcije i ograđen staklenim površinama. Služit će nam kod održavanja najznačajnih društvenih i kulturnih događanja, kaže načelnik Stanislav Rebernik

Ovih dana značajno su intenzivirani radovi na rekonstrukciji i dogradnji Društvenog doma u Štrigovi koji će u konačnici vrijediti preko 10 milijuna kuna. Ovog trenutka snažno se radi na dogradnji doma u što spada izgradnja natkrivenog i staklom ograđenog dijela u kojemu će se održavati najveće štrigovske priredbe, kao što su Štrigovske noći, Dani vina u županiji Zrinskih, Dan općine i slično.

Uskoro započinje i uređenje natkrivene terase, a sve skupa bi trebalo, kako kaže štrigovski općinski načelnik Stanislav Rebernik, biti dovršeno do kraja ovogodišnjeg srpnja. Odnosno početkom kolovoza dom će biti predan na korištenje Općini, koja će potom napraviti sistematizaciju ili shemu korištenja prostora. Izvođači radova i oprematelji doma su domaće međimurske tvrtke, što u cijeloj priči nije beznačajno.

Novci za rekonstrukciju i dogradnju doma osigurani su iz EU i domaćih novčanih fondova te ministarstava, a nešto iz općinskog proračuna. Rebernik naglašava kako su ispoštovani svi naputci i zahtjevi Zavoda za zaštitu spomenika, jer ovaj dom se smatra klasičnim kontinetalnim domom u Hrvatskoj te je označen kao interesantan i podložan zaštiti.


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije