"Za zajednicu"

VOLONTERSKI CENTAR ‘Za zajednicu’ anketiranje građana u Prelogu

Volonterski centar "Za zajednicu" provodi projekt "Mijenjam svijet, volontiram III" financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Opći cilj projekta je doprinijeti promociji i razvoju volonterstva na području donjeg dijela Međimurske županije kroz aktivno sudjelovanje i informiranje građana, pogotovo mladih građana o volonterskim aktivnostima i programima u lokalnoj zajednici.

Dana 19. svibnja 2020. godine Volonterski centar “Za zajednicu” je u okviru aktivnosti projekta proveo volontersku akciju anketiranja građana s područja Grada Preloga o informiranosti i uključenosti građana u volonterske aktivnosti. Anketiranje građana provodilo se na Gradskoj tržnici Grada Preloga. U provedbu anketnog upitnika uključili su se i volonteri Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije.

Uključivanjem osoba s invaliditetom u volonterske akcije Volonterski centar “Za zajednicu” potiče razvoj inkluzivnog volontiranja. Na ovaj način volontiranje osnažuje pripadnike ranjivih skupina i pruža jednake mogućnosti sudjelovanja, razbija stereotipe i predrasude koji doprinose borbi protiv diskriminacije marginaliziranih skupina stanovništva.

Volonterski centar “Za zajednicu” provoditi će anketiranje građana i na području Općine Podturen, Općine Donji Vidovec i Općine Domašinec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije