EMOTIVNA PORUKA VATROGASCIMA

ŽUPNIK DARKO KELEMENIĆ ‘Moji vatrogasci, moji čuvari Božjega groba bojte blagoslovljeni i fala vam’

Tradicija je da vatrogasci po svim sredinama uoči Uskrsa čuvaju Isusov grob. Ovoga puta se to neće dogoditi. Emotivnu poruku vatrogascima poslao je župnik Darko Kelemenić

‘Lijepo je u životu reći svakome hvala. Lijepo je imati novi kip Sv. Florijana ispred Župnog dvora. Ako Bog da, budemo ga blagoslovili. Lijepo je da upravo vatrogasci iz svih sedam sela naše Župe, onako pobožno, sa strahopoštovanjem čuvaju mrtvo Isusovo tjelo.

Znam kako bi odvažno u svojim uniformama stali. Želim i za vas danas i sutra i navek moliti, zmisliti se svih vaših pokojnih vatrogascov, onih koji rado dojdu k vam, kam vi rado idete, pomognete. Kakav bi bil župnik, a da ne spomenem i vaša sela, pa evo, sedam sela, sedam Oče naša: DVD Sveti Juraj u Trnju, DVD Donji Pustakovec, DVD Čehovec, DVD Palinovec, DVD Turčišće, DVD Donji Hrašćan i DVD Hodošan.

Ovo leto je tak, a drugo leto, kacigu na glavu, koplje v roke i najdemo se v naši cirkvici. Moji čuvari Božjeg groba bojte blagoslovljeni i fala Vam – poruka je župnika sedam sela Župe Sveti Juraj u Trnju Darka Kelemenića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije