VIII. Smotra međimurskih narodnih običaja u Kotoribi

VIII. Smotra međimurskih narodnih običaja u Kotoribi

Zajednica kulturno umjetničkih društava Međimurske županije, Odbor za narodne običaje spomenute zajednice i KUD Kotoriba u subotu, 19. i nedjelju, 20. studenog organizatori su VIII. Smotre međimurskih narodnih običaja.

Svoj dolazak prijavilo je devet kulturno umjetničkih udruga i društava iz Međimurja, a gosti smotre bit će članovi KUD-a Zeleni vir iz Skrada. Program u kotoripskom Domu kulture u subotu započinje od 17 sati.

Prvi će se predstaviti članovi KUD-a Katruže iz Ivanovcu s običajem “Pozoviči” nakon čega slijede nastupi KUD-a Domašinec – “Čehara”, KUD-a Općine Donji Kraljevec – “Štefanje”, KUD-a Strahoninec – “Ftičeki se ženijo”i KUD-a Žiškovec – “Pre mašinari”. Nedjeljni program započinje u 15 sati nastupom KUD-a Zeleni vir iz Skrada. HKUD Goričan će prikazati običaj “Ljuščara – ljuščenje kukuruza”, KUU Gornji Kraljevec nastupa s običajem “Čehara”, KUD-a Seljačka sloga iz Nedelišća prikazati će običaj “Posprovlaje zelja za zimu”, dok će smotru zatvoriti domaćin KUD Kotoriba s običajem”Sestrenje”.

Sve nastupe će pratiti komisija u sastavu Smiljka Petr-Marčec i Stjepan Hranjec, dr.sc.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije