ACTFEST 2011. ovog vikenda u Čakovcu

ACTFEST 2011. ovog vikenda u Čakovcu

“Slobodne licence, autonomija, nomadske prakse – mobilne strukture za izvedbenu umjetnost i edukaciju” tema je ovogodišnjeg ACTFEST-a koji će se održati u dvorištu Staroga Hrasta u Čakovcu, 11. i 12. studenoga 2011.

Naslovna fotografija: Boris Kadin sa svojom umjetničkom akcijom “Kriv!”

ACTFEST će okupiti raznoliko i šareno društvo koje će, osim standardnih stvari na kakve smo navikli u Autonomnom centru, predstaviti i jedinice programa u kojima izvođači eksperimentiraju i kombiniraju različite metode i medije.

Tako ćemo ove godine vidjeti eksperimentalne zvučne improvizacije, predavanja u obliku performansa, izvedbenu poeziju. U dobroj mjeri su zastupljeni i koncerti, predavanja i radionice. Između ostalih, dolazi nam francuski eksperimentalni glazbenik David Vilayleck (Ayankoko), danski pisac poezije koji je ujedno i izvodi (“spoken word”), Claus Ankersen, predstavnici ART Centra Središče koji predstavljaju jedinstveni program umjetničkih rezidencija, predstavnici Fotomuzej.si sa muzejom fotografske opreme, Boris Kadin iz kazališne skupine Via Negativa, Marijana Krstulović-Relija iz Splita sa predavanjem o urbanizmu, Vjekoslav Radišić iz Osijeka sa predavanjem o kriptovalutama, eksperimentalne glazbene skupine Lenhart Tapes iz Novog Sada te VMPČ Quartet čiji članovi su iz Splita, Siska i Čakovca.

Festival se tematski proteže kroz slobodnu kulturu, umjetnost novih medija, slobodni softver, nove tehnologije, civilno društvo, aktivizam u zajednici i ima snažni suradnički karakter gdje su posjetitelji ujedno i aktivni sudionici programa.

ACTFEST 2011. je dio projekta Transdisciplinarnost i nove medijske kulture u razvoju prekograničnog područja (NEW MEDIA CROSS-BORDER) u okviru IPA operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007 – 2013. Projekt je djelomično financiran od Europske unije, Ministarstva kulture i Ureda za udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije