Održan sastanak vezan uz prometnicu u Bukovcu

Održan sastanak vezan uz prometnicu u Bukovcu

Temeljem dogovora postignutog nakon mirnog prosvjeda mještana Bukovca, u četvrtak je prostorima Međimurske županije održan sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici Općine Selnica, Mjesnog odbora Bukovec, Županijske uprave za ceste Međimurske županije, Elektre Čakovec i Međimurskih voda. Cilj ovog sastanka bilo je pronalaženje rješenja problema koji imaju mještani Bukovca zbog neuređene prometnice kroz naselje.

>>> Asfaltiraju se prilazi vikendicama, a mi 20 godina čekamo na red!

Dogovoreno je da se sutra (petak, 4. studenog) u 11:00 sati u Bukovcu, sastanu sve zainteresirane strane te da na osnovu uvida na terenu, do ponedjeljka 7. studenog pronađu hitno rješenje kako bi radovi mogli početi još ovog mjeseca. Predmet dogovora mora biti obim, vrsta i cijena radova, kao i način financiranja. Sve strane koje su bile na današnjem sastanku spremne su sudjelovati u plaćanju radova.

No, sve što dogovore treba biti na tragu cjelokupnog rješavanja pitanja uređenje prometnice, javne rasvjete te ostale infrastrukture. Za to već postoji projektna dokumentacija koja je kandidirana na natječaj EIBIII, no trebat će pronaći dodatne izvore financiranja kako bi se ova investicija što prije završila.

Razgovarano je i o pitanju sigurnosti učenika osnovnih i srednjih škola u prijevozu. S prijevoznikom koji obavlja prijevoz učenika na tom području (Jakopić d.o.o.) pokušat će se pronaći rješenje kako bi djeca što manje pješačila, a predložit će se i mogućnost jednog stajališta na najprikladnijem mjestu u Bukovcu.

Mještani Bukovca u srijedu su ispred zgrade Međimurske županije održali mirni prosvjed putem kojeg su od Županije tražili da na sebe preuzme uređenje prometnice u Bukovcu jer Općina Selnica u sklopu koje se mjesto nalazi, već godinama, kako su rekli ignorira njihove zahtjeve.

Inače, planirana investicija stoji oko 2 i pol milijuna kuna. Proračun Općine Selnica za 2011. godinu planiran je u iznosu od 4.200.000,00 kuna, od čega 50 posto čine izvorni prihodi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije