U Prelogu 11. i 12. studenog 7. Susret Dječjih vijeća Hrvatske

U Prelogu 11. i 12. studenog 7. Susret Dječjih vijeća Hrvatske

Seminar za voditelje osnivače novih Dječjih vijeća i 7. Susret Dječjih vijeća Hrvatske koji će se održati u Prelogu , 11. i 12. studenoga 2011. godine u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske, Koordinacijskog odbora “Grad Prelog – prijatelj djece”, Društva Naša djeca Prelog, Grada Preloga i Osnovne škole Prelog te uz partnersku suradnju i financijsku potporu Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Republike Hrvatske.

Seminar za voditelje će se održati 11. studenoga u Gradskoj upravi, s početkom u 14,30 sati s ciljem da se educiraju voditelji za osnivanje Dječjeg vijeća u gradovima i općinama te aktivno sudjelovanje djece u životu lokalne zajednice.

Ovogodišnji 7. Susret Dječjih vijeća Hrvatske će se održati u prostorima Osnovne škole Prelog, Trg bana J. Jelačića 2, Prelog, a započet će svečanim otvaranjem u 9.30 sati, u Domu kulture Grada Preloga, Trg slobode 1, Prelog. Cilj ovogodišnjeg Susreta je razmjena iskustava i dobre prakse u radu Dječjih vijeća te nove ideje za poticanje dječje participacije u aktivnostima Dječjih vijeća u lokalnim zajednicama. Na Susretu se očekuje 80-ak djece i voditelja iz 20-ak Dječjih vijeća iz cijele Hrvatske te veći broj stručnih suradnika i uzvanika koji podržavaju ovu značajnu aktivnost za djecu.

U prvom dijelu programa Dječja vijeća će prezentirati svoje aktivnosti tijekom 2011. dok će se u drugom dijelu prezentirati svim sudionicima prve povratne informacije djece iz Dječjih vijeća koja su sudjelovala u fokus-skupinama, provedenih u okviru projekta “Alternativni izvještaj djece iz Dječjih vijeća o stanju dječjih prava”, projekt koji provodi Savez DND Hrvatske u partnerstvu s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije