INTERVJU

BOJAN JAMBROŠIĆ ‘Dugo mi je bila želja da mi Antonija Šola napiše pjesmu za Doru’

Uoči Dore 2020., koja se održava ove subote u Opatiji, razgovarali smo s našim Međimurcom Bojanom Jambrošićem koji će se pjesmom 'Više od riječi' natjecati u izboru za hrvatskog predstavnika i pjesme za Euroviziju 2020.

Bojan nam je otkrio što je to posebno u njegovoj pjesmi za ovogodišnju Doru, kako mu izgleda radni dan, što nam novo sprema i što bi promijenio u svojih deset godina karijere.

Bojane, iza tebe je deset godina karijere. Kada se osvrneš, kakav je bio tvoj rad, jesi li ostvario ono što si zacrtao i sve što si poželio?

Kad mi netko spomene deset godina karijere, uvijek se iznenadim koliko brzo je sve to prošlo. No, kad se osvrnem unatrag i shvatim što je sve iza mene, onda shvatim da sam puno toga prošao. Od pjevanja, kazališta, putovanja, koncerata i nagrada kojih se jako rado sjetim. Prije deset godina nisam mogao ni zamisliti da će se sve to dogoditi, tako da je sve ovo samo moj put koji se dogodio spontano, ali i na kojeg sam jako ponosan.

Bi li što mijenjao?

Jedino što bih promijenio je možda moje neko stajalište gdje bi trebao možda malo više vjerovati u sebe, postaviti se za sebe i imati malo čvršći stav u ovom svijetu showbiznisa. 

Pripremio si novi album kajkavske glazbe – vjerujemo kako je to i rezultat toga što se ponosiš time što si Međimurec i promotor našeg kraja?

Album kajkavske glazbe pod nazivom “Kajkavski biseri” sam snimio u suradnji s Tamburaškim orkestrom HRT-a i na njega sam jako ponosan jer mi je bila velika želja da ja na svoj način promoviram kajkavsku kulturu. Iznimno mi je drago i čast što je i struka prepoznala sve što smo radili u ove tri godine i album je nominiran za nagradu Porin!

Kada god mi se pruži prilika, ponosno promoviram svoje Međimurje i naš prekrasni kraj. Tako se na albumu i nalaze pjesme poput ‘Međimurje zeleno’, ‘Dej mi Bože’, ‘Mura Mura’, ‘Međimurje kak si lepo zeleno’…

Na albumu imaš i duete. Kako bi ga opisao? Koje on poruke nosi?

Na albumu se nalazi nekoliko instrumentalnih suradnji kao i dueta i ne mogu ni opisati koliko sam sretan da su gosti na mom albumu Gabi Novak, Danijela Pintarić, Matija Dedić, Max Hozić i Roko Vušković. Poruka koju sam htio prenijeti je vrlo jednostavna, a to je da volim kaj i kajkavsku kulturu. I svima, koji i nisu kajkavci, sam htio prenjeti koliko je prekrasna kajkavska glazba i narječje.

Drugi puta na Dori, kakva su očekivanja ove godine?

Dora je festival koji sam gledao od malih nogu i uvijek mi je bila želja nastupiti na njemu. Evo me sada i drugu godinu, ali moja očekivanja su skromna. Ja bih stvarno samo volio ovu prekrasnu pjesmu koju je za mene napisala Antonija Šola predstaviti najbolje što mogu i nadam se da će melodija, tekst i emocije doprijeti do gledatelja. 

Kako bi opisao svoju novu pjesmu za Doru ‘Više od riječi’? Postoji li neka priča iza te pjesme?

Antonija Šola me nazvala i rekla da ima jednu pjesmu koja savršeno bi odgovarala meni i mojem senzibilitetu i na prvo slušanje sam se zaljubio u nju. Sviđa mi se jako što je pozitivno ljubavna i što poruka koju odašilje je jednostavna, a moćna.

Autorica je Antonija Šola, vjerujemo tvoja dobra kolegica? Jesi li sretan što ti je baš ona ponudila pjesmu?

Već nekoliko godina mi je bila želja da Antonija i meni napiše pjesmu jer mi se sviđa njezin način pisanja jer uvijek zna napisati pjesmu koja dirne ljude. Pisala je mnogim poznatim izvođačima i drago mi je da sam sada i ja na tom popisu. Siguran sam da je ovo samo jedan divan početak naše suradnje i da je ovo tek prva od mnogih pjesama.
 

@creaturae_fashion

A post shared by BojanJambrosic (@bojanjambrosic) on Feb 11, 2020 at 4:48am PST

Ovog puta na Doru ideš sam, prošle godine bio si u duetu. Hoće li ti ipak možda na neki način ‘faliti’ podrška na pozornici kao što je to lani bila Danijela?

Prošle godine mi je Danijela bila velika podrška i puno lakše mi je bilo biti na pozornici uz nekog jer smo jedan drugog ohrabrivali i tjerali da budemo što bolji. Ove godine ću biti sam i siguran sam da će trema biti puno veća, ali na meni je da dam sve od sebe i da otpjevam najbolje što znam. U publici i u green roomu će sa mnom biti i moji prijatelji i autorica Antonija Šola, a i glazbena podrška u pjesmi će mi biti prijateljica Ana Radelić koja će pjevati back vokale.

Kako izgleda tvoj radni dan? Znamo da si, kao i svi Međimurci, radišan i marljiv. 

Svaki moj dan je na neki način poseban, ali nešto što se mi ovako češće ponavlja je sinkroniziranje crtića, snimanje pjesama, probe s bendom ili orkestrom, crtanje crtića i stvaranje pjesama za mjuzikle, probe za nastupe i kazališne predstava, a ono što uskoro kreće je i pjevanje na svadbama s mojim New York bendom.

Znamo i da voliš putovati, koje su tvoje najdraže destinacije?

Obožavam putovati i istraživati druge zemlje i kulture. Bio sam prošle godine na Barbadosu i Tajlandu, a ove godine već planiram neko drugo putovanje u egzotičnije krajeve. Najdraže destinacije su mi one koje uključuju more i kupanje. Sve su na svoj način posebne – od naših europskih poput Portugala, Španjolske, Malte i Majorce do Tunisa, Tajlanda…

Imaš li neki uzor na svjetskoj, a možda i na domaćoj sceni?

Imao sam puno uzora zbog kojih je moj način pjevanja ovakav kakav je. Danas su mi uzori svi oni pjevači i ljudi koji daju nešto posebno, no ono što posebno volim je da znaju prenijeti emociju na slušatelje i uvesti ih u svijet o kojem pjevaju.

U slobodno se vrijeme baviš i stvaranjem crtića koji na YouTubeu imaju masu pregleda. Je li to teško? Koji je zapravo proces i koliko ti treba za jedan crtić?

To je jedan jako dugotrajan proces koji za mene, koji sve radim sam, nije jednostavan. Treba smisliti i napisati scenariji, napisati pjesmu, napraviti aranžman, otpjevati, a onda tek krenuti crtati i likove, pozadine i animirati svaku sekundu svakog lika koji se pojavljuje u crtiću. Ali, ono što je dobro u svemu jest da me to jako veseli, opušta i svo slobodno vrijeme koristim kako bih se posvetio tome.

Kakvu 2020. očekuješ? Nastavljaš li u istom ‘ritmu’ i što nam novo spremaš? 

2020. je počela odlično i to s Dorom i nominacijom za Porin za najbolji tamburaški album, a nastavljamo i s promocijom istog, kao i s novim pjesmama za moj 4. album. Pjesme će biti u malo drugačijem i to klupskom stilu što sam i najavio s posljednjim singlom ‘Plavi mjesec’.

Tako da, s jedne strane, tamburaški album, a s druge elektro klupski stil. Zanimljiva kombinacija koju možda jednom i spojim. Uz to, i dalje krećemo s mjuziklom ‘Mi o Vuku’ koji već 15.3. se nastavlja u Lisinskom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije