SKUPŠTINA DVD-A KOTORIBA

FOTO Vatrogasci Kotoribe sumirali prošlogodišnji rad: Na skupštini primili vrijednu opremu

Skupština je održana u subotu, 15. veljače pred relativno malim brojem članova, gostiju i uzvanika, a imalo se na njoj čuti mnogo pozitivnog

2020. godina, kada je održana 132. godišnja izvještajna skupština DVD Kotoriba, bit će za vatrogasce Kotoribe značajna po tome što je na njoj općinski načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec predao članstvu na korištenje vatrogasnu opremu vrijednu preko 60.000 kuna, a koja je kupljena sredstvima Općine i nekih sponzora.

Rekao je kako je Općina lani, mimo zakonskih obveza, DVD financijski pomogla s dodatnim financijskim sredstvima. Izrazio je žaljenje što je ovaj skup brojno ‘slabiji’ u odnosu na prethodne.

Predsjednik DVD-a Stanko Vugrinčić je skup izvjestio kako je nedavno u MUP RH potpisao ugovor o davanju na korištenje novog mini navalnog vozila marke Mercedes. Vozilo je u cijelosti opremljeno, kapaciteta je 3.000 litara vode i 400 litara protupožarne pjene. U vozilo stane posada s vozačem i dva pratitelja. 

Andreas Lisjak, dopredsjednik VZMŽ i predsjednik VZP Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec i Sveta Marija, koji je na skupu zastupao VZMŽ, je rekao kako takvo vozilo treba ovoj sredini koja je bogata brojnim gospodarskim objektima pa ‘zlu ne trebalo’. U svojim govorima su Grgec i Lisjak čestitali na prošlogodišnjim postignućima i onome što su za zajednicu pružili članovi DVD.

>> Vatrogasci Kotoribe sumirali prošlogodišnji rad: Na skupštini primili vrijednu opremu

O tome je, nakon što je skupštinu na svečani način otvorio predsjednik Stanko Vugrinčić, govorio dozapovjednik DVD Kotoriba Matija Hraščanec. Rekao je kako su prvi dio prošle godine iskoristili za asfaltiranje dvorišta društvenoga doma oko kojeg su postavili i ogradu, dok su ostale mjesece u godini iskoristili za realizaciju planskih zadaća pa je njihova prisutnost u mjestu bila vidljiva u dobroj suradnji sa nekim mjesnim udrugama i ustanovama.

Društvo u svojim redovima trenutno okuplja 75 članova i to najviše vatrogasaca prve klase čiji je broj 33. Zapovjednik Miljenko Vidović je istaknuo kako su lani imali 14 intervencija, od toga devet požarnih, dok su druge bile tehničke naravi. Dodao je kako su nekoliko puta tijekom godine izvršili ispravnost vatrogasnih hidranata po mjestu. On je iznio i program rada za ovu godinu u kojem će, uz kontinuitet aktivnosti, biti dani naglasak na daljnje uređenje vatrogasnog dvorišta i izgradnji novog vatrogasnog spremišta.

U svečarskom dijelu skupa je Andreas Lisjak predao spomenicu i diplome onima koji su u vatrogastvu proveli veći broj godina. Spomenicu za 40 godina vjernosti vatrogastvu je dobio Julije Jauk, diplomu za 40-godišnji rad dobio je Stjepan Lukša, za 30 godina Saša Sović, a za 10 godina Anamarija Vidović. Miljenko Vidović je dobio uvjerenje za osposobljenost o spašavanju u slučaju nuklearnih nesreća.

Uz ranije spomenute, gosti skupštine su bili ravnateljica OŠ Kotoriba Snježana Matoš, prof. i mjesni župnik vlč. Ivan Kljunić, predstavnici DVD-a iz Goričana, Donje Dubrave, Svete Marije i Legrada. Njihov skup su pozdravili i predstavnici TK Kotoripski begači i Limene glazbe Općine Kotoriba.
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije