KUD Kotoriba dobitnik Plakete MDS-a

KUD Kotoriba dobitnik Plakete MDS-a

U petak, 21. listopada u čakovečkom Domu sindikata održana je prigodna svečanost na kojoj je Međimurski demokratski savez i ove godine dodijelio Plaketu MDS-a za očuvanje međimurske kulturne baštine. Dosada su je dobili zaslužni pojedinci i udruge koji su se istaknuli u očuvanju tradicijske međimurske kulture.

Prva dobitnica je bila Elizabeta Toplek – Teta Liza iz Donje Dubrave 2006. godine. Potom slijede KUD-o “Ivan Mustač-Kantor” iz Svete Marije, Stjepan Tardi – Utek iz Belice, KUU “Zasadbreg” iz Zasadbrega i Franjo Preložnjak iz Čakovca. Ove godine Plaketa je dodijeljena KUD-u “Kotoriba” iz Kotoribe koji od 1975. godine djeluje na zaštiti i prezentaciji međimurske baštine u Međimurju, Hrvatskoj i šire.

Posebno su se istaknuli u suradnji i pomoći pomurskim Hrvatima s lijeve obale rijeke Mure. KUD je u početku djelovao kroz tamburašku i folklornu sekciju. Odmah po osnutku, zahvaljujući entuzijazmu članova društva, postao je nezaobilazan sudionik svih važnih zbivanja u Kotoribi i okolici te zaštitni znak Kotoribe na brojnim nastupima.

– Zahvalni smo MDS-u koji je prepoznao naš rad, to je za nas čast i zadovoljstvo. Ponosno nosimo međimursku narodnu nošnju i prepoznatljivu mušku crvenu maramu uz nju. Zasluge za ovo nagradu pripadaju svekolikom članstvu – rekao je Vinko Horvat, predsjednik KUD-a “Kotoriba” nakon što je iz ruku Željka Pavlica, predsjednika MDS-a, i Zlatka Bacingera, predsjednika Vijeća MDS-a, primio nagradu, a uz nju i novčani iznos od 2.000 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije