Devedeset godina Ekonomske i trgovačke škole

Devedeset godina Ekonomske i trgovačke škole

Ekonomska i trgovačka škola Čakovec ove godine obilježava 90 godina postojanja. Središnja svečanost održana je danas u Domu sindikata, gdje su predavanja održali Bernarda Cecelja, koja je predstavila svoju tvrtku Bernarda, i Matija Derk, direktor razvojne agencije REDEA-e, koji je govorio o Europskoj i njezinim fondovima.

Ravnateljica Dušanka Novak kaže da je obilježevanje obljetnice počelo 21. rujna, kad je prema školskom kurikulumu održan projektni dan Ekonomske i trgovačke škole, koji je organiziran je na prostorima turističkog kompleksa Cimper u Murskom Središću. Nastavak je bilo ovo predavanje u Domu sindikata i predstavljenje povijesti škole, slijedi ponovno podizanje “Zelene zastave” i sadnja devet stabala (svako za deset godina postojanja škole) 4. studenog, a završetak obilježavanja bit će 23. prosinca.

– Škola danas ima 720 učenika i 74 zaposlenih, od čega 54 nastavnika. Radimo u preskučenom prostoru jer zgrada u koju se škola uselila 1961. godine više ne zadovoljava uvjete. Nadamo se boljim vremenima – kazala je ravnateljica. Još 1921. godine počela je s radom Kraljevska dvorazredna trgovačka škola.

Dolaskom Mađara u Međimurje 1941. godine otvara se Trgovačka akademija, a od 1959. godine radi pod nazivom Ekonomska škola. Sedamdesetih godina dolazi do spajanja škole s Gimnazijom Čakovec u Srednjoškolski centar “Josip Slavenski”, a kao samostalna ustanova škola počinje djelovati školske godine 1991./1992. pod današnjim nazivom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije