MURSKO SREDIŠĆE

LOVAČKO DRUŠTVO ‘ZEC’ U zajedničkom lovu i druženju s kolegama iz Lendave

Deset godina je prošlo od zadnjeg ovakvog druženja, te je sada zaključeno kako ovo mora postati tradicija i kako bi dobro bilo susresti se najmanje dva puta na godinu

Minulog vikenda uz nasip na rijeci Muri kod Murskog Središća družili su se lovci Lovačkog društva Zec Mursko Središće i Lovačkog društva Lendava u susjednoj Sloveniji.

Znakovito je kako je ovo nakon 10 godina mirovanja, prvi novi susret dviju lovačkih družina i prvo što je sada dogovoreno je kako ovi susreti trebaju postati tradicija i po mogućnosti se održavati dva puta na godinu. Isto tako članovi oba društava dogovorili su se kako nasip kod Mure bude granica između dva lovišta, ali to ne znači kako je to državna granica. Središćanske lovce predvodio je predsjednik Stjepan Jalšovec, a lendavske njihov predsjednik Jožef Kocon koji su dogovorili ovaj susret te pripremili zajednički domjenak i lov.

Prema riječima središćanskog lovočuvara Igora Novaka, sada nakon niz godina kada su lovci kročili u ovaj dio lovišta, ustvrđeno je kako je ono bogato divljim svinjama, jelenima, komoranima, divljim patkama , guskama i čapljama, ali je na žalost dosta neprohodan. Novak kaže kako patka kržulja živi samo na tom području i naglašava kako će se ovom dijelu lovišta koje se proteže na 500 hektara od sada posvećivati veća pozornost, upravo i zbog divljači koje nema u ostalim središćanskim lovištima, ali i njihovoj zaštiti od raznih načina uginuća, pa i nestanka.

Na ovom području LD Zec Mursko Središće ima postavljene 3 čeke, no od sada će se to pokušati urediti na bolji način, jer tijekom nedjeljnog lova stvorena je jasnija slika o lovištu koje može puno dati u gospodarskom dijelu društva, na čemu posebno u posljednje vrijeme rade predsjednik Stjepan Jalšovec, lovnik Željko Sršan i lovočuvar Igor Novak.

A upravo ova posljednje spomenuta dvojica odlaze krajem siječnja odlaze na doškolovanje koje u Gariću organizira Hrvatski lovački savez, gdje će biti naglasak stavljen na običaje i pravila ponašanja u međunarodnim i međudržavnim lovačkim druženjima i lovu. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije