Odgovor načelnika

POSLUŠALI GLAS JAVNOSTI Korekcijom rasvjete uvažili pritužbe vozača u Držimurcu

Građane, u konačnici, najviše zanima praktično rješavanje njihovih problema i kad se to obavi učinkovito i brzo onda je vrijedno i pohvale.

Zbog rasvjete postavljene kod kapelice u Držimurcu na adresu naše redakcije stiglo je nekoliko pritužbi vozača koji su prolazili tom dionicom. Žalili su se da ih jačina i snop svjetla noću smetaju u upravljanju vozilom.

Budući da je rasvjeta uz ovu prometnicu u nadležnosti lokalne samouprave, odgovor smo potražili u Općini Mala Subotica. Prigovori vozača i njima su bili poznati, pa su, u međuvremenu, već povukli konkretne poteze.

– Tehničko rješenje postavljene rasvjete kapelice u Držimurcu izradila je tvrtka Bitel d.o.o. Kotoriba i prema istoj je izvedena postava rasvjetnih tijela. Međutim, slijedom više pritužbi upravo na problematiku koju iznosite, od strane ugovornog izvođača radova obavljena je korekcija u petak 24.01.2020. godine. Ovim putem molimo vozače da nas obavijeste je li nužno pristupiti većem zahvatu na korigiranju jačine i smjera snopa svjetla. Ukoliko će ovako postavljena rasvjeta kapele i nadalje ometati upravljanje vozilima u noćnim uvjetima, pristupit će se uklanjanju iste, sve u cilju zaštite sudionika u prometu – kaže se u odgovoru koji potpisuje načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc.

Reakcija načelnika Škvorca primjer je dobre prakse s kakvom bi se češće željeli susretati. Građane, u konačnici, najviše zanima praktično rješavanje njihovih problema i kad se to obavi učinkovito i brzo onda je vrijedno i pohvale.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije