VREMENSKE (NE)PRILIKE

RIJETKA POJAVA Grmljavina i tuča u nekim dijelovima Međimurja, snijeg padao u donjem Međimurju

I dok je snijeg najnormalnija pojava za ovo doba godine, grmljavina i tuča su prava rijetkost

– Ujutro još mjestimična magla, a sredinom dana su moguća kraća sunčana razdoblja. Kasno popodne naoblačenje i kiša, a sa zahladnjenjem kratkotrajno može biti i malo mokrog snijega – to je bila prognoza Kristijana Božarova za utorak, 28. siječnja.

Tako je i bilo, u jednom danu se mnogo toga promijenilo, a u večernjim satima je stiglo pravo iznenađenje. Čitatelji iz donjeg Međimurja javljali su nam da pada snijeg, drugi pak, oni iz gornjih krajeva naše županije, da grmi, pada kiša, a ponegdje pada i tuča.

I dok je snijeg najnormalnija pojava za ovo doba godine, grmljavina i tuča su prava rijetkost. 

Kako piše Večernji list, tuča je pogodila međimursko područje, a padala je i u Zagorju i Zagrebu gdje je zabijelila ulice. S druge strane, na istoku Hrvatske padao je snijeg sa kišom. Jedna čitateljica javila nam je da je i u Požegi padala tuča.

– Danas će biti uglavnom suho sa sunčanim razdobljima. Ujutro i navečer uz prolazno više oblaka samo ponegdje su moguće vrlo slabe kratkotrajne oborine. Vjetar slab, mjestimice do umjeren sjeverozapadni. Jutro prohladno uz temperaturu od -2 do 2, a najviša dnevna se očekuje oko 9 Celzijevih stupnjeva – prognoza je Kristijana Božarova za srijedu.

Snijeg je padao u večernjim satima u Kotoribi

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije