ODAVANJE POČASTI ŽRTVAMA

POLOŽENE RUŽE I ZAPALJENE SVIJEĆE U Međimurju obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

Strah, suze, patnja, nehumanost samo je dio opisa svega što je proživio židovski narod tijekom Drugog svjetskog rata

Strah, suze, patnja, nehumanost samo je dio opisa svega što je proživio židovski narod tijekom Drugog svjetskog rata, a to su nezamislivi događaji koji su trajno upisani u živote 7.500 zatvorenika koji su 27. siječnja 1945. godine oslobođeni iz najvećeg nacističkog koncentracijskog logora- Auschwitza.

U Međimurju se od 2005. godine, kada je Generalna skupština UN-a usvojila rezoluciju o obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta 27. siječnja, odaje počast milijunima nedužnih žena, muškaraca i djece, žrtava stradalih u holokaustu tijekom Drugog svjetskog rata.

Polaganjem bijele ruže i paljenjem svijeća, predsjednik Židovske općine Čakovec dr. Andrej Pal, župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana Josip Grivec te izaslanstvo Židovske općine u Čakovcu podsjetili su na sve žrtve nacističkih režima te odali počast povijesnom danu za čovječanstvo u kojem su oslobođene tisuće osoba koje su bile u najvećem nacističkom koncentracijskom logoru – Auschwitz.

“Najveći zločin u ljudskoj povijesti ne smije se zaboraviti, a na današnji dan prisjećamo se nehumanosti i strahota koje je židovski narod preživio. Obaveza svih nas ovdje je da se ovakva tragedija više nikad ne dogodi, a da naše mlade odgajamo u duhu tolerancije, solidarnosti, zaštite slabijih i ljudskih prava, ali i humanosti. “, istaknuo je predsjednik Židovske općine Čakovec dr. Andrej Pal tijekom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije