MLADA NADA

ROBERT RADIKOVIĆ ‘Diplomirao sam, ali tu ne stajem. Želim ulagati u budućnost Murskog Središća’

Među onima koji su u petak u Centru za kulturu u Čakovcu primili diplome prvostupnika Međimurskog veleučilišta Čakovec je i 22-godišnji Robert Radiković iz Murskog Središća

Među onima koji su u petak u Centru za kulturu u Čakovcu primili diplome prvostupnika Međimurskog veleučilišta Čakovec je i 22-godišnji Robert Radiković iz Murskog Središća.

Nakon svečanosti u Čakovcu, Robert je s roditeljima Rajkom i Danijelom, sestrom Ivanom i bakom Julijanom ovaj lijep događaj proslavio u Zlatnom bregu u Zasadbregu, gdje smo s njime na kratko porazgovarali.

– Za mene je ovo veliki dan jer je njime zaokružen dio mojeg obrazovanja i zvanja koje sam od prvog trenutka nakon završene osnovne škole želio.

Studirao sam i završio studij menadžmenta, turizma i športa, što je logičan slijed, jer sam prije završio školu ili zanat za kuhara, a pred kratkom vrijeme sam zaposlen u hotelijerstvu. Jasno je kao dan kako na ovome ne kanim ostati, nego ću nastaviti studij na višem stupnju. To tim prije što sam uključen u projekt ERASMUS+ međunarodne razmjene i suradnje studenata.

Htio bih raditi i živjeti u svom gradu

– Jako me zanima tema povezanosti utjecaja medija na turizam. Mogu reći kako mediji vrlo dobro i kvalitetno utječu na turizam, poglavito u dijelu predstavljanja pojedinih država i destinacija. Na taj način potiču ljude na putovanja i upoznavanja novih kultura, običaja i vrijednosti, što na kraju daje i značajnu ekonomsku dobit. Želim jednog dana, ako bude moguće raditi i živjeti u svom gradu Mursko Središće, kojeg volim i vjerujem kako će jednog dana biti i značajna športsko-turistička i gospodarska sredina.

Vjerujem kako ću ispuniti i ostvariti svoje planove i želje, kao i očekivanja moje obitelji, koja mi izuzetno mnogo znači u svakom pogledu.

Raduje me što mi je nakon što je završila svečanost u CZK Čakovec prišao gradonačelnik Dražen Srpak, stisnuo ruku i čestitao. Svima koji su mi pomogli i vjerovali u mene sam zahvala i siguran sam kako nikoga neću rastužiti i nastojat ću biti ponos obitelji svoje i grada svojega.

Robert Radiković, prvi je završio obrazovanje i završni rad kojeg je vrlo uspješno i obranio, što mu daje za pravo kako završetkom ovog studija za njega vrijeme nije stalo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije