ZLATNE GODINE

50 GODINA LJUBAVI Terezija i Antun pola su stoljeća zajedno: ‘Kak’ je to fletno prešlo’

Ovakve proslave su prilike za okupljanje rodbine, one stare i one mlađih godina da se uz razgovor, pjesmu i ples bolje upoznaju, ali i da otvore prvu stranicu bračne knjige

– 17. siječnja 1970. godine bila je jaka zima kada su moji mama i tata Terezija i  Antun Pavlic iz Svete Marije okrunili svoju ljubav brakom. ‘Rezime’ nakon 50 godina je, četvero djece – rekla nam je Gordana (danas Hunjadi), najstarija od njih.

Brak im je potom podario sinove Antonia i Tihomira i najmlađu Mateju, a oni njima unučad. Gordana Nikolu i Matiju,Tihomir Korinu i Tea.

Proslava je započela svečanom misom koju je predvodio vlč. Pavao Markač u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Svetoj Mariji. Slavlje se nastavilo u hotelu Golf uz vrsno jelo još bolje piće i isto takvu glazbu i uz 55 ‘svatova’. Osim najbližih, slavlju su prisustvovala njihova braća i njihova djeca (nećaci) te susjedi. Posebno im je bilo drago što je na drugoj ‘svadbi’ bila ‘mladenkina’ majka kojoj je prije neki dan proslavila 88 rođendan.

Bila je to svadbena svečanost s puno govora. Najprije im je i za nadalje puno sreće poželjela unuka Korina, zatim im se je  kćer Gordana zahvalila na trudu koji su uložili u njih i naučili ih vrednovati prave vrijednosti u životu, a Mateja je napravila filmić u trajanju od 20 minuta u kojem su se prikazivale slike od njihovog djetinjstva pa sve do danas. Svi su bili oduševljeni.

Na kraju im se obratila šogorica Nada Pongrac stenografski prošavši kroz njihov život

– Svi smo bili radosni i sretni jer je to ujedno bila prilika i da se međusobno vidimo, neke nismo vidjeli i desetak godina. Naravno bila je i  torta kao na pravoj svadbi – rekla nam je Gordana za kraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije