KOTORIPSKI PUHAČI

FOTO Skupština Limene glazbe Općine Kotoriba: Istaknuta potreba omasovljenja članstva

U planu za 2020. godinu posebno je istaknuta zahtjevna organizacija 27. Županijske smotre puhačkih orkestara i limenih glazbi Međimurske županije

U subotu, 18. siječnja u prostorijama KUD-a Kotoriba članovi Limene glazbe Općine Kotoriba, koja je prošle godine proslavila peti rođendan, održali su redovnu izvještajnu skupštinu.

Predsjednik udruge, Vinko Horvat, poznati kulturni djelatnik naših krajeva, obratio se okupljenima na samom početku skupštine u svom izvješću. Istaknuo je ono što je za njih najviše bolno, a to je odlazak dosadašnjih članova. Spomenuo je brojna gostovanja koja su imali u prethodnoj godini, posebno apostrofiravši ona u Sloveniji i Mađarskoj.

Istaknuo je i jednu zanimljivost. Kako je rekao, tzv. bandisti su posljednji put u crkvi u Kotoribi imali prilike svirati za Uskrs daleke 1940. godine, a rekao je kako je ponosan što je, nakon toliko godina, Limena glazba Općine Kotoriba imala prilike nedavno svirati na božićnoj misi na čemu je svesrdno zahvalio mjesnom župniku Ivanu Kljuniću.

>> Skupština Limene glazbe Općine Kotoriba

Zahvalio je aktivnom članstvu te rekao kako predstavljaju zdravu jezgru za budućnost, a kao ‘rudnik’ za nove članove vidi mjesnu osnovnu školu. Zahvale je uputio i roditeljima koji pomažu i uključuju se u rad udruge te ih pozvao da tako i nastave, kao i načelniku Ljubomiru Grgecu i Općini Kotoriba na financijskoj potpori. Ipak, najveća zahvala bila je ona stručnom učitelju Stjepanu TaradijuUteku‘ uz nadu da će se suradnja nastaviti još dugo godina.

Nakon Horvata, svoje izvješće podnio je i sam Taradi koji je istaknuo devet nastupa u prošloj godini.

– Nastupili smo u Domu kulture u Kotoribi, na mjesnom fašenku, Danima šibe i ribe, Županijskoj smotri u Podturnu, gostovali smo u Mađarskoj, svirali na mimohodu i nastupali s crkvenim zborom u sklopu Dana Kotoribe, bili smo gosti HKD-a Međimurje u Ljubljani, nastupili smo s crkvenim zborom na božićnoj misi, kao i u Belici – rekao je Taradi koji je dao i svoj osvrt na neke od tih nastupa, posebno istaknuvši ponos na nastup u Mađarskoj.

Mirela Jesenović pročitala je blagajničko izvješće, a zaključak je da se financijsko stanje udruge može ocijeniti dobrim. Donesen je financijski plan, kao i program rada za 2020. godinu u kojem je posebno istaknuta potreba omasovljenja članstva, kao i zahtjevna organizacija 27. Županijske smotre puhačkih orkestara i limenih glazbi Međimurske županije koja im predstoji ove godine. Došlo je i od manje promjene u sastavu Izvršnog odbora u koji je umjesto Veronike Novak izabrana Julija Nestić

Na samom kraju, red je došao na ostala pitanja i riječ gostiju, a prva se javila prof. glazbene kulture Klaudija Vidović koja je obećala pomoć od nje same, ali i OŠ Jože Horvata u radu udruge. Nastavak suradnje, u okviru mogućnosti, ponudili su i Zoran Radmanić, predsjednik NK Graničar Kotoriba te Kruno Siladi, predsjednik KUD-a Kotoriba. 

Na kraju skupštine obratio se i načelnik Grgec koji je kotoripskoj limenoj glazbi obećao daljnju pomoć u radu od strane njega i Općine, a naglasio je kako na njihovu podršku mogu računati i u organizaciji Županijske smotre. Nakon skupštine je održano druženje članova i gostiju uz prigodni domjenak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije