PROMOCIJA KNJIGE 25. SIJEČNJA

DIRLJIVA POSVETA Majka Mihaela u čast preminulom sinu napisala knjigu ‘Petrove pjesme’

Mama Mihaela ispričala nam je kako je njezin sin Petar obožavao čitati i slušati ove pjesme te bi ga uvijek nanovo vratile u prekrasno doba kad je bio malen i nije znao za nikakve životne probleme

Uskoro predstavljanje knjige, zbirke pjesama i slikovnice ‘Petrove pjesme’ autorice Mihaele Bedić.

– Pjesme su nastale kroz odrastanje dječaka Petra, mog sina koji je preminuo u siječnju 2019. godine. Pjesme sadrže razigranost, vedar duh, zgode i nezgode te doživljaje koje je proživio Petar, ali koje su istovremeno priča svakog djeteta. Petar je obožavao život i kroz stihove sam nastojala prenijeti tu dječju ljubav prema obitelji, prema sportu, prema sitnicama koje zapravo čine život i koje nas toliko usrećuju, sitnicama koje svaki naš tren života čine toliko posebnim. Dijete kroz odrastanje svaka osoba dotakne na poseban način, naročito kad se radi o članu obitelji koje sa djetetom čini posebnu vezu. Djeca svaki dan prožive s toliko ljubavi i žara prema životu, s toliko pažnje spram sitnicama koje mi odrasli često ni ne zamijetimo. Vjerujem da će se kroz stihove Petrovih pjesama naći svako pojedino dijete koje je naravno posebno na svoj način, ali ljubav prema životu, radost i sreća zajedničke su poveznice svakog djeteta, svake obitelji, rekla nam je autorica.

Ispričala je kako je njezin sin Petar obožavao čitati i slušati ove pjesme te bi ga uvijek nanovo vratile u prekrasno doba kad je bio malen i nije znao za nikakve životne probleme. S vremenom je i sam razvio ljubav prema pisanju te se u drugom dijelu knjige nalaze Petrovi stihovi, koji će također izazvati radost i težnju ka životnoj sreći, a istovremeno biti poučni kako djeci, tako i odraslima.

– Za sreću nam je zaista potrebno tako malo, a to malo uglavnom imamo. Želja mi je da djeca i roditelji uživaju u narednim stihovima i razigranim slikama, te da cijene i vole život, kaže Mihaela.

U ostvarenju ovog projekta pomogli su financijski Međimurska Županija i Općina Domašinec, obitelj Tomac, ilustrator Željka Kovač, te brojni prijatelji i obitelj. Osnovni motiv čitavog projekta je naglasak na život i sreću, sjećanje na Petra, a u konačnici, čitavom projektu dodana je i humanitarna nota.

Naime, donacije za knjigu usmjerene su za pomoć u liječenju te nabavku proteze Petrovom prijatelju iz bolnice, Michaelu Babiću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije