Dani poljoprivrede

FOTO ​Ministrica Marija Vučković u Termama Sveti Martin uručila ugovore vrijedne 75 milijuna kuna

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković na prvom danu ovog skupa uručila je 29 ugovora i odluka iz Mjera 4 i 8 Programa ruralnog razvoja vrijednih 75 milijuna kuna

U sklopu programa u Hotelu Golfer, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, uručila je 29 odluka i ugovora iz Mjera 4 i 8 Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., vrijednih 75 milijuna kuna.

U četvrtak i petak, 19. i 20. prosinca u Hotelu Golfer u Termama Sveti Martin održava se konferencija Ministarstva poljoprivrede i Svjetske banke pod nazivom Dani poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, jedan od najjačih skupova hrvatske poljoprivrede, što je označeno i u njegovu nadnaslovu koji glasi Hrvatska poljoprivreda nakon 2020. godine.

Sudionici u prvom redu razmatraju i govore o potrebi i mogućnostima digitalizacije u poljoprivredi i ribarstvu te o drugim poveznicama i silnicama ukupnog agrara.

Govornici i sudionici panela bit će ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospdarstva i poduzetništva Darko Horvat, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić i Steven Shonberger,regionalni direktor Svjetske banke za održivi razvoj za Europu i Srednju Aziju. Tema panela je Nacrt strateške vizije razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja prostora Republike Hrvatske.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković na prvom danu ovog skupa uručila je 29 ugovora i odluka iz Mjera 4 i 8 Programa ruralnog razvoja vrijednih 75 milijuna kuna. U petak, 20. prosinca na skup će doći i predsjednik Hrvatske vlade Andrej Plenković i mnogi drugi uglednici i dužnosnici.

Jer, riječ je o zaista snažnom skupu na kojem sudjeluje 400-tinjak poljoprivrednika i stručnjaka vezanih uz poljoprivredu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije