VJEŽBA civilne zaštite

FOTO Vježba u Štrigovi: ‘Potres’ uzdrmao školu, djeca istrčala s nastave

Tema vježbe bila je evakuacija i spašavanje učenika i zaposlenika zbog urušavanja dijela zgrade i požara u školi, nastalog na prvom katu škole izazvanih potresom

Točno u 11.55 sati, danas, u petak, 13. prosinca u Osnovnoj školi Štrigova održana je Vježba civilne zaštite ‘Vježba gašenja, evakuacije i spašavanja radnog naziva Potres-Osnovna škola Štrigova 2019.’, koja je započela davanjem zvučnog signala za uzbunu, kada su učenici i zaposlenici napustili školske prostorije.

Prvo su na mjesto zamišljenog potresa stigli policajci PP Mursko Središće, zatim gasitelji iz Štrigove, Robadja i Železne Gore te pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, Gradskog crvenog križa Čakovec i Hitna mediciska pomoć, koji su se odmah dali na posao.

>> Vježba u Štrigovi: “Potres” uzdrmao školu, djeca istrčala s nastave

Iz školske zgrade nosilima su iznijete dvije djelatnice koje su zadobile lakše ozljede, dok je putem ‘gondole’ s kata škole u dvorište spušten teže ozlijeđen školski ravnatelj. Tijekom vježbe svi sudionici iskazali su maksimalnu disciplinu, ranjenici su zbrinuti, a na građevinama nije počinjena nikakva šteta. Na kraju vježbe prijavak je općinskom načelniku Stanislavu Reberniku podnio viši vatrogasni časnik iz DVD Štrigova Alojz Dovečer.

Načelnik Rebernik je svima zahvalio na sudjelovanju u vježbi, koja u naravi roditeljima, učenicima i zaposlenicima pokazuje kako u slučaju sline nesreće mogu biti sigurni, da će zaštita života i materijalnih dobara biti kvalitetno odrađena. Ladislav Söke, voditelj Službe civilne zaštite Čakovec, vježbu je ocijenio dobro obavljenom, dok analize slijede. Svoj veliki doprinos uspjehu vježbe dala je Andreja Zadravec-Baranašić te kuharsko-servisno osoblje koje je za sudionike vježbe pripremilo domjenak i druženje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije