NITKO nema što Koncovčak ima

PRAVI RARITET Ulična fešta na kraju jeseni u Donjem Koncovčaku prerasla u tradiciju

Ove godine bilo je osmo okupljanje svih žitelja jedne ulice u Donjem Koncovčaku

Svake godine u smiraj jeseni žitelji jedne ulice u Donjem Koncovčaku okupe se kako bi zajedničkom ‘feštom’ jedni druge podarili ljepotom druženja i drugim dobrim stvarima. Ove godine bilo je osmo okupljanje i to je tradicija koja vrijedi zapažanja javnosti, jer ne znamo kako bi ijedno selo pod svodom nebeskim u ovim krajevima imalo takvo druženje.

Da svi, ali baš svi iz ulice dođu izvan svojih domova i dvorišta i podruže se iskreno i radosno.

Ove godine ‘cugle v rouke su zele’ žene superiorne i sposobne ujediniti sve želje svojih prijatelja. One su Dragica Perčić i Marija Jeđud, a da su povjereni im posao dobro obavile govori podatak kako nitko nije imao riječi zamjerke. Da su bile odlične kazali su najstariji žitelj ulice, koja nažalost nema ime, August Posedi koji broji 78. godinu i Petar Karlovčec koji je također u osmom desetljeću života. 

Za pjesmu i svirku odgovoran je bio šoko-moto džokej i posao je obavio dobro, a tome svjedoči poziv na deveti susret. Ovom prilikom je prva peršona ulice Franjo Vrhar proslavio svoj rođendan i tim je povodom cijelo društvo počastio jelom i pilom. U smiraj, sada večeri, društvo su pohodili načelnik Općine Selnica Ervin Vičević sa suprugom i Branko Perčić, predsjednik selničkog Općinskog vijeća, koji su pohvalili ovakav način druženja, koje, treba priznati, nedostaje mnogim sredinama.

Doviđenja do 9. druženja, do kada Donji Koncovčak moguće i dobije nazive ulica, a ova bi morala biti najveselijeg naziva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije