VRIJEDAN 9,2 MILIJUNA KUNA

FOTO Mursko Središće dobilo novi vrtić: Otvorenju prisustvovala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

Djeca će iza Nove godine doći u moderne i lijepo uređene prostorije

Novoizgrađeni Dječji vrtić ‘Maslačak’ otvoren je u središćanskoj zoni Slatine danas, na blagdan svete Barbare, zaštitnice rudara i patronice Grada Mursko Središće. Vrijedan je oko 9,2 milijuna kuna, a djeca i zaposleci u njega će se useliti početkom iduće godine

U srijedu, 4. prosinca navečer u Murskom Središću svečano je otvoren novoizgrađeni Dječji vrtić ‘Maslačak’ koji će korisnike primiti početkom iduće godine, kako nam je rekla njegova ravnateljica Ivana Maltarić. Svečanosti otvorenja građevine vrijedne oko 9,2 milijuna kuna nazočila je i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koju je srdačno dočekao središćanski gradonačelnik Dražen Srpak sa suprugom Ružicom i suradnicima.

Među brojnim uzvanicima bili su međimurski župan Matija Posavec i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, večeras i u ulozi izaslanika predsjednika Hrvatske vlade i Hrvatskog sabora te načelnici susjednih općina i gospodarstvenici. Svečanu himnu ‘Lijepa naša domovino’ vrhunski, kako samo on to zna, otpjevao je Mirko Švenda Žiga, kojeg je predjednica Grabar-Kitarović izuzetno srdačno pozdravila.

>> Mursko Središće dobilo novi vrtić: Otvorenju prisustvovala i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

Prigodni kulturno-umjetnički program izveli su polaznici Dječjeg vrtića ‘Maslačak’ predvođeni svojim odgajateljicama i pod mudrom paskom tonskog majstora Slavka Bregovića. Mališani su i rezanjem vrpce otvorili vrtić, a blagoslovio ga je župnik Marijan Horvat. Novoizgrađeni dječji vrtić ‘Maslačak’ fianciran je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, a najveće zasluge za njegovu izgradnju i otvorenje bezuvjetno pripadaju gradonačelniku Draženu Srpaku koji se ovom prigodom svima koji su na bilo koji način pripomogli izrazio zahvalu, a zahvalu je uputio i predsjednici Grabar-Kitarović, koja si je uzela vremena i posjetila najsjeverniji hrvatski grad, tu ‘med Murom i Dravicom’ kako to lijepo pjeva Žiga Međimurski.

Ravnateljica vrtića ‘Maslačak’ Ivana Maltarić rekla nam je kako će se u naredno vrijeme provesti energetska i druga testiranja, a iza Nove godine djeca će doći u moderne i lijepo uređene prostorije. Svečanost je okončana prigodnim domjenkom, a ugodnom ozračju ogroman doprinos je dala vrlo raspoložena predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grbar Kitarović, koju su Središćanci vrlo lijepo primili.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije