REZULTATI ANKETE

PITALI SMO VAS Mišljenja su podijeljena: 56% Međimuraca smatra da petarde treba zabraniti

1101 čitatelj uključio se u našu anketu. Po pitanju zabrane petardi mišljenja su u Međimurju podijeljena

S inicijativom Prijatelja životinja da petarde treba zabraniti složilo se čak pet ministarstava – zdravstva, obrazovanja, gospodarstva, poljoprivrede i turizma. Prijatelji životinja traže zabranu pirotehnike kategorije F2 i F3.

>>> ANKETA Pet ministarstava već podržalo inicijativu: Treba li zabraniti petarde?

“Smije se pucati od 27. prosinca do 1. siječnja, ali može se kupovati od 15. prosinca, već sredinom 12. mjeseca. To je potpuni apsurd jer kad ih pustite u prodaju 15. prosinca, tada počinje pucnjava”, dodaje pravnica Ivana Lunka za Dnevnik.

Prodavači pirotehnike pak kažu da Prijatelji životinja manipuliraju ministarstvima.

Irska i većina Italije potpuno su zabranile pirotehniku, Švedska dopušta samo ovlaštenim osobama, a u mnogim zemljama, među kojima i u Njemačkoj, smije se pucati samo na silvestarsku noć.

Jeste li za zabranu petardi?

  • Da (63%, 620 Odgovora)
  • Ne (49%, 483 Odgovora)

Ukupno: 978

Loading ... Loading ...

Iz MUP-a kažu da prijedlog zakona kojim bi se zabranila pirotehnika ide uskoro u javno savjetovanje, što znači da će se pitati svakoga. O ovoj se temi razvila rasprava među građanima pa smo odlučili provjeriti što o tome misle Međimurci.

U našoj anketi sudjelovao je 1101 čitatelj. Njih 620, tj. 56%, smatra da petarde treba zabraniti, dok se takvoj odluci protivi njih 44%, točnije 481 čitatelj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije