Velik odaziv majki na obilježavanje Nacionalnog tjedna dojenja

Velik odaziv majki na obilježavanje Nacionalnog tjedna dojenja

Povodom Nacionalnog tjedna dojenja, u organizaciji Hrvatske udruge grupa za potporu dojenja i Doma zdravlja Čakovec na Franjevačkom trgu u Čakovcu okupilo se mnoštvo majki sa svojom djecom. Već treću godinu zaredom nastoji se osvijestiti važnost majčinog mlijeka u prehrani svakog dojenčeta i djeteta.

Tema tjedna svake godine određuje WABA – Svjetska oranizacije koja promiče dojenje, a ovogodišnja tema Međunarodnog i Nacionalnog tjedna je ” Pričaj mi! Dojenje kao 3D iskustvo”. –  Prva dimenzija je MJESTO – da se o važnosti dojenja govorim na različitim mjestima u zdravstvenim ustanovama, izvan zdravstvenih ustanova. Druga je VRIJEME – govoriti o važnosti dojenja tijekom trudnoće, ali i poslije poroda. Treća je MEDIJI odnosno prijenosnici poruka, novinari, da pišu i šire informacije o dojenju kao prirodnoj prehrani svakog djeteta.

Nastojimo senzibilizirati javnost o važnosti majčinom mlijeka u prehrani djeteta – ističe Vesna Vukšić, predsjednica Hrvatske udruge grupa za potporu dojenja. Kako je komunikacija kao treća dimenzija važan u promicanju dojenja organiziramo druženje sa zdravstvenim djelatnicima izvan prostora zdravstvenih ustanovama kako bi se što više zbližili sa majkama i njihovom djecom i na takav način poboljšali edukaciju i podigli razinu povjerenja i usluga što im pružamo u zdravstvenom sustavu.

Po prvi puta  je napravljena i “milenijska” fotografija grupnog dojenja, na koju se odazvao velik broj majki koje doje. Sve majke koje doje svoju djecu zajednički su se družile sa zdravstvenim djelatnicima Doma zdravlja, neonatolozima, primaljama, pedijatrima i ginekolozima.

Sponzori koji proizvode dječju kozmetiku, pomagala pri poteškoćama sa dojenjem, voćne sokove i kašice pripremili su iznenađenja za majke i mališane, a gđa Josipa iz Pixiekida demonstrirala je nošenje sling marama i nosiljki za bebe.

Naš portal prvi donosi čakovečku ”milenijsku fotografiju” s Nacionalnog tjedna dojenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije