Čakovečki Prostor slavi dvije godišnjice

Čakovečki Prostor slavi dvije godišnjice

U petak, 7. listopada koncertom punk – rock grupacije Atheist Rap iz Novog Sada čakovečki Prostor obilježava proslavu godišnjice Centra za mlade (8 godina) i Prostora (3 godine).

Punk rock grupacija ATHEIST RAP iz Novog Sada na svojoj Ex-Yu turneji zaustavit će se i kod nas u PROSTORU i pokazat nam zašto i kako su se upravo oni uspjeli održati na punk rock sceni pune 22 godine.

Koncert počinje u 22h, cijena ulaznice u pretprodaji bit će 30 kn, a na dan koncerta 40 kn. Karte se mogu kupiti u Starom hrastu.

Koncert će prije headlinera začiniti novoosnovani čakovečki punk rock bend “Kraykulla and the Gypsyfuckers”. Ovaj bend sačinjavaju mladi čakovečki glazbenici koji su svoje punk iskustvo ispekli dugogodišnjim sviranjem u različitim bendovima u Čakovcu.

ATHEIST RAP

Punk-rock grupacija ATHEIST RAP je osnovana davne 1989. godine u Novom Sadu. Punu afirmaciju su doživeli već debi albumom “Maori i Crni Gonzales”(1993). Fanzinaškim i poluprivatnim kanalima album nalazi put do publike na prostorima koji tada koncertno nisu bili dostupni bendu.

Sarkastični humor i kritički odnos prema vlasti univerzalno je potreban i primjenjiv na ovim prostorima, što Atheist Rap koristi već godinama i puni klubove u regiji.

Do sada iza sebe imaju 5 studijskih albuma, 1 best of album, DVD live izdanje i album izdan uz monografiju objavljenu povodom 20 godina postojanja benda.

Svirali su proteklih godina sve veće i značajnije festivale u regiji (EXIT, T-mobile INmusic Zagreb, Dirty Old Festival, Viva La Pola, Sarajevo Rock Forever, Lastovo – otok glazbe, Ritam Evrope, Koncert godine i mnoge druge), a stage su dijelili i sa bandovima kao što su Bad Religion, Die Toten Hosen, Nomeansno, PTTB i Cock Sparrer.

Poslije 22 godine stvaralaštva uz koje su odrastale mnoge generacije na ovim prostorima članovi Atheist Rap-a ne posustaju. Naprotiv, koncertno su izuzetno aktivni, samo tokom prošle 2010. godine odsvirali su 40-ak koncerata u više od 30 gradova u regiji.

Serijom koncerata po ex-YU prostoru Atheist Rap će nastaviti promovirati tokom ove godine svoj poslednji studijski album “Priče matorih pokvarenjaka” koji je i dalje dostupan za free download na adresi:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije