MALI DOKTORI

DRUŠTVO NAŠA DJECA KOTORIBA Crveni križ Čakovec organizirao edukaciju prve pomoći za najmlađe

Održana je edukacija o pružanju prve pomoći za najmlađe uz pomoć GDCK Čakovec

U srijedu 27. 11 održana je edukacija za članove Društva Naša djeca Kotoriba o pružanju prve pomoći posredstvom članova Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, Alenke Novak i Karla Mavrina, a u suradnji sa Društvom Naša djeca Kotoriba.

– Mogu samo reći da smo oduševljeni održanom edukacijom i da su nam edukatori bili odlični te su na vrlo pristupačan, zanimljiv i djeci prihvatljiv način održali kratku prezentaciju i hvale vrijednu edukaciju, kako bi nas upoznali na koji način možemo pružiti prvu pomoć unesrećenoj osobi te na koji način ispravno reagirati u takvim stresnim situacijama – istaknula je Jelena Ujlaki, predsjednica DND Kotoriba.

Dodala je kako im je bio cilj djeci približiti način pružanja prve pomoći, mnogi od njih s tom su se temom susreli prvi put u životu, a odraslima nije bilo naodmet ponoviti i obnoviti znanje.

Najmlađi sudionik radionice imao je samo 2,5 godine i jako je marljivo slušao i upijao znanje. Edukaciji se odazvalo 20-tak sudionika.

– Kad god bude moguće pokušat ćemo organizirati radionice ovakvog tipa. Ovim se putem posebno zahvaljujemo članovima GDCK Čakovec, posebno ranije spomenutim edukatorima – rekla je za kraj predsjednica Ujlaki.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije