NASIP DUG OKO TRI KILOMETRA

OPĆINA SV. MARTIN NA MURI Riješen problem poplava i oborinskih voda

Izgradnjom vodozaštitnog nasipa uz rijeku Muru riješen je problem poplavnih voda nastalih izlijevanjem rijeke Mure i jamstvo je to sigurne zaštite gospodarskih i turističkih subjekata

Dva velika projekta u Općini Sveti Martin na Muri privedene su svojem kraju. Najprije su završeni radovi na vodozaštitnom nasipu uz rijeku Muru dužine oko tri kilometra. Ovom investicijom vrijednom preko 7 milijuna kuna područje uz rijeku Muru od Svetog Martina na Muri do Žabnika zaštićeno je od voda nastalih izlijevanjem rijeke Mure.

Područje je to i dijela poučne staze ‘Svetomartinska Mura’ te drugih turističkih sadržaja uz Muru, ali i gospodarskih subjekata na ovom području. Hrvatske vode sa svojim kooperantima kod izgradnje nasipa koristili su tehnički najkvalitetnije materijale koji su jamstvo kako razljevne vode jednostavno neće pronaći put kroz naslage zemlje, šljunka, pijeska i raznih folija i filceva.

Druga investicija koja je pri samom kraju je izgradnja odvodnje uz Industrijsku zonu prema naselju Donji Koncovčak, kojom su riješeni problemi vezani uz kanalizaciju i odvodnju oborinskih voda koje dolaze iz briježnog dijela Općine. Ujedno je podignuta kvaliteta kolnika i prometnice koja je jedna od opterećenijih u ovom dijelu naše županije. Vrijednost ovog projekta je oko 2,3 milijuna kuna.

Ovim radovima prethodili su manji, ali slični radovi u ulicama Čakovečka i Hrvatskih branitelja, vrijedni 400 tisuća kuna + PDV. Novci za spomenute investicije osigurani su iz domaćih i EU fondova, resornih ministarstava, Međimurske županije i proračuna Općine Sveti Martin na Muri. Svi ovi radovi okončani su prije rokova, na zadovoljstvo žitelja kao i općinskih čelnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije