NAJBOLJI U ŽESTOKOJ KONKURENCIJI

IZNIMAN USPJEH Naš Ansambl Kalinka osvojio zlato na Festivalu ruske pjesme u Sofiji!

Ansambl Kalinka od 150 ansambala iz zemalja Balkanskog poluotoka osvojio je prvo mjesto kao najbolji zbor u svim kategorijama

Izniman uspjeh je i zlatna medalja za mladu solisticu Lauru Čurin u kategoriji mladih solista od 11 do 15 godina. Balkanski festival ruske pjesme bio je organiziran u Sofiji, glavnom gradu Bugarske.

Rusko govorno društvo u Međimurju “Kalinka” osnovano je 24. rujna 2007. Trenutno je “Kalinka” najbrojnije društvo ruske nacionalne manjine u Hrvatskoj. Od lipnja 2019. broj članova društva iznosi više od 100 ljudi. To su uglavnom ruski sunarodnjaci, Hrvati i svi oni koji su bliski ruskom jeziku i ruskoj kulturi.

Glavni ciljevi društva “Kalinka” su očuvanje nacionalnog identiteta, popularizacija ruskog jezika i kulture te predstavljanje običaja i tradicija multinacionalne Rusije. Djelovanje “Kalinke” često se naziva mostom koji povezuje dvije kulture: kulturu Rusije i kulturu Hrvatske. Glavna poveznica društva je ansambl “Kalinka”.

Mnogobrojni sjajni nastupi s raznolikim repertoarom donijeli su ansamblu široku popularnost ne samo u Hrvatskoj, već i u susjednim zemljama. Duševne i gorljive melodije, kazališne scene, plesni pokreti, prekrasni solisti, živi zvukovi glazbala sastavni su dio koncertnih programa ansambla “Kalinka”. Ansambl, sudjelovanjem na raznim festivalima zemlje i međunarodnog karaktera, u večernjim satima nacionalnih manjina svojevrsna je posjetnica ruske kulture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije