U Lendavi otvorena izložba Osam suvremenih hrvatskih umjetnika

U Lendavi otvorena izložba Osam suvremenih hrvatskih umjetnika

Svake godine vrijedni djelatnici Galerije – Muzeja Lendava prirede par izložaba svjetsko znanih likovnih stvaraoca. Na izložbi Osam suvremenih hrvatskih umjetnika izlažu Petar Barišić, Peruško Bogdanić, Kažimir Hraste, Kuzma Kovačić, Vatroslav Kuljiš, Željko Lapuh, Igor Rončević i Antun Boris Švaljek.

Uvodni pozdrav i zahvalu likovnim umjetnicima (šest od osam je bilo prisutnih na otvorenju izložbe), uzvanicima i brojnim posjetiocima u ime Galerije – Muzeja Lendava zaželio je direktor galerije Franc Gerič koji je i otvorio izložbu.

U kratkom osvrtu kod otvorenja izložbe, njezin autor Milan Bešlić – likovni kritičar i eseist je spomenuo djelo. Osam suvremenih hrvatskih umjetnika je već danas visoko vrednovano i ovom izložbom u Lendavi se prezentira slovenskoj kulturnoj javnosti kao relevantna vrijednost suvremene hrvatske umjetnosti.

Predstavljeni recentni izbor suvremene hrvatske umjetnosti slovenskoj kulturnoj javnosti kao istom kulturnom krugu s kojim baštinimo i istovrsno povjesno i civilizacisko naslijeđe.

Ističemo da su nam iste i zajedničke europske vrijednosti koje se prepoznaju u gotovo svim aspektima društvenog i kulturnog života obiju naroda kroz dugu dijelom i zajedničku povijest,ali i današnje suvremene vrijednosti,i u djelima ovih osam suvremenih europskih umjetnika iz Hrvatske.

Župan Općine Lendava Anton Balažek i župan Međimurske županije Ivan Perhoč istaknuli su zajednički projekt ostvarenje ove izložbe kao višu vrijednost u dugogodišnjoj suradnji između Općine Lendave i Međimurske županije.

U glazbenom dijelu programa nastupio je Neven Kolarić na cimbalama.

Za sve posjetioce izložba je otvorena od 23.9. do 13.11.2011. i to radnim danom od 8 do 17 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije