Zbog prosvjeda vozača tisuću djece jutros nije stiglo na nastavu!

Zbog prosvjeda vozača tisuću djece jutros nije stiglo na nastavu!

Autobusi Presečki grupe i malih prijevoznika koji rade za nju zaustavili su se danas ujutro, ostavivši putnike, među kojima su i učenici, da se snalaze kako znaju! Oko tisuću učenika jutros nije stiglo na vrijeme na nastavu.

>>> Perhoč uputio ispriku, javni prijevoz prema starom rasporedu

Neki nisu ni došli u školu. Među roditeljima je zavladala prava pomutnja jer im prosvjed nije bio najavljen. Vozači su održali sastanak sa županom Ivanom Perhočem koji je u nekoliko navrata pozvao vozače da sjednu u autobuse i nastave obavljati linijski prijevoz za koji su i dobili koncesiju. No, dogovora zasad nema.

Presečki grupa i mali prijevoznici koji surađuju s njom kažu da je javni linijski prijevoz u Međimurskoj županiji na koljenima zbog uspostave posebnog linijskog prijevoza na relacijama na kojima istodobno prometuje i javni linijski prijevoz.

To dovodi do toga da ne možemo pokriti ni troškove goriva, a kamoli da se zaradi novac za plaće. Ostvarili smo gubitak u sedmom i osmom mjesecu, kad nije bilo nastave, a sad i u devetom kad su srednjoškolce počeli prevoziti mali prijevoznici. Došli smo pred zid i tako dalje ne možemo – kazali su vozači tvrtki Presečki grupa, Jambrošić i Rudi-express jutros na prosvjedu.

Problemi su se pojavili kada je općinama i gradovima prepušteno da sami odabiru prijevoznike za srednjoškolce. Tu su priliku našli brojni mali prijevoznici koji su ponudili jeftinije cijene karata od Presečki grupe i njezinih partnera, koji su od prijevoza srednjoškolaca ostvarivali i najveće prihode, čak i do 85 posto.

Evo i komentar koji smo primili u redakciju od čitatelja portala nadimkom “razocarani”:

“Evo upravo cijelo jutro traje cirkus oko prijevoza srednjoškolaca i imamo štrajk vozača pa mislim da biste svakako trebali to objavit pod top vijest. Župan je inače napomenuo kako on ne osjeća krivicu. Ne znam tko onda vodi županiju. Davno je rekao da ga zaobiđe kalež “vođe županije”. Pa ako nikad, sad mu je vrijeme da podnese ostavku. Jer i naši su generali po zapovijednoj odgovornosti u Hagu.

I par pitanja za župana(slušao sam jutros na radio postaji Čakovec). Tko je odgovoran od strane županije ako nije on? Koliko autobusa ima grupa prijevoznika koja je napravila zbrku? (njih 12 cca. 20-tak autobusa upitnog stanja). Kome to misli ponuditi prijevoz ako raskine s Presečki grupom?

Inače g. Veble je napomenuo da im se pokušalo izaći u susret i dati im prijevoz osnovnoškolaca, pa zašto nisu prihavtili, ali su zato napravili nered zbog kojeg najviše ispaštaju roditelji i djeca. Pozdrav”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije