ODALI POČAST POGINULIM SUBORCIMA

FOTO Međimurski branitelji i članovi obitelji u Vukovaru u Koloni sjećanja

Jučer su u organizaciji HVIDR-e Jug Čakovec branitelji sa članovima obitelji i građani iz cijele naše županije bili u Vukovaru u Koloni sjećanja

Odmah ujutro stali su na Trpinjskoj cesti te sa međimurskim županom Matijom Posavcem položili vijenac i zapalili lampaše. Nakon toga otišli su do bolnice gdje su zajedno sa mnogobrojnim građanima sudjelovali u Koloni sjećanja sve do Vukovarskog groblja gdje su prisustvovali svetoj misi koju je predvodio duvanjski biskup mons.Ratko Perić. Na kraju su obišli stratište Ovčaru, spomen sobu na Ovčari i ponovno u večernjim satima obišli Vukovarsko groblje gdje su imali predavanje o groblju od službene osobe koja im je to predavanje i ponudila.

Zatim su iskoristili priliku i  poslikali bijele križeva pod svjetlosti mnogobrojnih lampaša koje su stvorile poseban i tužan prizor.

– Ovom prilikom želim naglasiti da je ovaj puni autobus išao u našoj realizaciji kao udruge HVIDR-a Jug Čakovec i nema nikakve veze sa koordinacijom i njihovim autobusom. Svake godine Međimurska županija nam odobri autobus i na tome smo im zahvalni. Napomena da otkako ja, Pavo Jazvić, predsjednik udruge organiziram razna putovanja punog autobusa za: Knin, Bleiburg, Vukovar itd.uvijek su besplatna za putnike. Uvijek netko drugi financira, Županija ili Ministarstvo Hrvatskih Branitelja. Na kraju želim se zahvaliti gospodinu Đuri Levačiću koji je nas sve lijepo dočekao i ugostio uz jelo i piće u svom domu u Vukovaru – rekao je Jazvić. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije