BILO JE VESELO

KUD KAŠTEL PRIBISLAVEC Organizirao 6. Dramski susret ALKap

Nakon predstava podijeljene su zahvalnice, razmijenjeni pokloni i nastavilo se družiti uz domjenak.

Nakon što je Aleksandra Belec u ulozi voditeljice pozdravila sve prisutne, na 6. Susretu dramskih amatera “ALKap” održanog 17.11.2019.g., kojih je za razliku od dana ranije bilo popriličan broj zahvalila je općini Pribislavec na čelu sa načelnicom Višnjom Ivačić za doprinos u očuvanju kulturne baštine, te su osigurali sredstva kako bi se mogao održati ovaj susret. Predstavljeno je šest komedija iz tri države: Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

Prve je na pozornici pozvala goste iz Mađarske Gledališku družinu NINDRIK-INDRIK koja djeluje pod pokroviteljstvom Saveza Slovenaca u Mađarskoj.Oni su došli iz mjesta Monoštra/Szentgotthárda-centra Slovenskega Porabja – djela na krajnjem zapada Mađarske. Oni su izveli predstavu na slovenskom: ŠAULA ZA PENZIONISTE-ŠKOLA ZA PENZIONERE, autora i redatelja MILIVOJA ROŠA.

Kao drugi na pozornici su se pripremili gosti Dramske skupine “Ka Te Briga Mi” Petrijanec. Izveli su nam igrokaz Martine Gazdek “Tko je tu lud?” u režiji Petre i Martine Gazdek. U ovoj smo predstavi mogli vidjeti na koji su način povezanin vatrogasac, brak i psihijatar .

Jednu od aktualnih tema koje se spominju u visokih državnih strukturama pa sve do običnih seoskih vlasti u svojoj su prdstavi dočarali članovi Kulturno umjetničkog društva “Klaruš” Maruševec. Mito i korupcija Anice Malogorski u režiji Ane Rehvald odraz je naše trenutne situacije u državi.

Nakon njih predstavili su se još jedni gosti iz Slovenije Došli su iz iz Sela. Naime tako se zove njihovo mjesto SELO.Mjesto sa 250 stanovnika. Humoristična skupina NEMAKI, je sekcija Pevskega društva Selo, spadaju pod općinu Moravske Toplice. Za obaj susret su pripremili predstavu koju je napisao i režirao Oskar Makari, naziva Halo, Halo.

Iz Sela smo se preselili u mjesto koje ima već zatvoreniki nego Selo stanovnika. Kulturno umjetničko društv “Lepoglavski pušlek” Lepoglava. Oni su nam pokazali “ŽIVOT LEPOGLAVSKE OBITELJI” Autorice Štefice Bizek.

Udruga žena Preslica je završila sa ovogodišnjim programom dramskog susreta ALKap. Njihova se predstava zove Dioničarka, a glavni im je broker Ivica Krog jer je sve to zapisao na papir. Zajednički preuzimaju odgovornost za uspjeh, a za neuspjeh će kriviti redatelja čije ime nisu htjeli odati.

Članovi KUD-a Kaštel iskoristili su priliku i posjetitelje pozvali na dramski susret REGA koji se održava 23.11 sa početkom u 16.00 sati također u dvorani društvenog doma u Pribislavcu, kada će ugostiti skupine iz Podravine i Zagorja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije